Onze nieuwe studie: Ken de Liefde!

“Geliefden, als God ons zo liefhad, moeten ook wij elkaar liefhebben.” (1 Johannes 4:11). In zijn drie korte brieven moedigde de geliefde discipel Johannes zijn lezers dertien keer aan om elkaar lief te hebben.

WIJ HEBBEN HEM LIEF, OMDAT HIJ ONS EERST LIEFGEHAD HEEFT. / 1 JOHANNES 4:19

We kunnen een ander alleen maar liefhebben doordat we eerst liefde van God hebben ontvangen. Hij gaf zijn Zoon als een offer voor ons. “En dit is de liefde, dat wij wandelen naar Zijn geboden.” (2 Johannes 1:6)

In zijn drie brieven legt Johannes uit wat het verband is tussen liefde en gehoorzaamheid. Hij moedigt de vroege kerk aan om trouw Gods geboden op te volgen en ook ons moedigt hij daartoe aan. Door onze gehoorzaamheid kunnen we anderen liefhebben en kunnen we Gods liefde voor de wereld laten zien.

Ken de Liefde: een studie over 1, 2 en 3 Johannes is een Bijbelstudie waarin we samen gaan ontdekken wat de Bijbelboeken 1, 2 en 3 Johannes ons te zeggen hebben. We zullen zien hoe Johannes gelovigen instrueert en aanmoedigt om in Gods liefde te blijven. Zijn aansporing om elkaar lief te hebben is voor ons net zo belangrijk als voor de kerk uit de eerste eeuw. We zullen tijdens deze studie ontdekken dat de liefde van Christus niet alleen ons verandert, maar dat Zijn liefde ook de wereld verandert door onze gehoorzaamheid aan Zijn geboden.

We hopen dat je de komende vier weken met ons meedoet met deze studie. Op maandag, woensdag en vrijdag staat er een blog die aansluit bij het onderwerp van de studie voor je klaar op onze website. Verder kun je elke dag een overdenking lezen in de online verkrijgbare studiegids of via YouVersion. Je kan met onze studies meedoen via Facebook, Whatsapp, e-mail of gewoon aan je keukentafel. Samen leren we om te leven en lief te hebben zoals Jezus leefde en liefhad.

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente