Nieuwe studie bekend! Vertrouwen op God als je het moeilijk hebt

Edit: de startdatum is 2 mei! 

Lijkt het alsof de wereld om je heen instort? Heb je het gevoel dat je de ene na de andere storm moet trotseren? Begin je te twijfelen aan Gods aanwezigheid in al jouw ellende?

Heeft al jouw lijden ertoe geleid dat je niet meer zeker weet of God jouw pijn wel ziet? Sterker nog, denk je dat het Hem misschien niets kan schelen?

Lijden is een onwelkome gast in ons leven. Het komt onaangekondigd binnen en heeft een vernietigend effect op onze relaties, onze gezondheid en onze financiën. We weten nooit wanneer het weer zal vertrekken en het zorgt ervoor dat wij aan Gods goedheid beginnen te twijfelen en ons afvragen of we Hem nog wel kunnen vertrouwen.

Lijden lijkt aan te sturen op onze ondergang, maar dat hoeft niet zo te zijn.

In deze vierweekse studie zal je tot de ontdekking komen dat het goed is om in je lijden tot God te roepen, zoals ook David, Jeremia en Paulus dat deden. Deze drie mannen hebben in hun leven veel geleden en riepen met vrijmoedigheid tot God in hun ellende en gaven daarmee uiting aan hun verdriet.

Deze studie leert je weeklagen, dat wil zeggen: je verdriet, je gebroken hart en je pijn bij God te brengen. Je zal erachter komen dat het gezond en goed is om oprecht in je pijn tot God te roepen. Je zal ook leren hoe je God weer kan vertrouwen en je zelfs op de zwaarste dagen kan verheugen.

Lieve vriendin, je bent niet alleen in je verdriet. Volg samen met ons deze vierweekse studie via YouVersion of onze website. Via onze socials kan je in contact komen met andere vrouwen om elkaar te bemoedigen als we leren hoe we op God kunnen vertrouwen als we het moeilijk hebben.

We hopen dat je met ons meedoet met deze studie “Vertrouwen op God als je het moeilijk hebt” die start op maandag 2 mei. Op onze website, Facebook, Instagram en YouVersion kan je studiemateriaal vinden. Ook kan je met anderen in contact komen om samen deze studie te volgen. Bestel de studiegids nu op bol.com.

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente