Introductie ‘Vertrouwen op God als je het moeilijk hebt’

Waar we ook kijken, overal om ons heen is lijden. We zien het elke avond op het journaal, we horen elke dag van mensen die zijn omgekomen, gevechten die uitbreken en meer onrust, ongeacht om welk land, welke stad of welke mensen het gaat. Online zien we lijden in afbeeldingen, video’s die viral gaan en getuigenissen die gedeeld worden. Lijden laat zijn sporen achter in de ogen van mensen die we tegenkomen.

Velen van ons hebben het gevoel dat de wereld compleet losgeslagen is en het lijkt elke dag erger te worden. We zien zoveel lijden en ervaren zoveel verdriet dat het ons haast te veel wordt. Het lijkt alsof uit het ene verdriet weer het andere voorkomt en de mensen vragen zich af waar God is in al deze moeite en zorgen. Ziet God wel hoe moeilijk wij het hebben? Ziet Hij onze pijn, al het kwaad en alle ellende die we doormaken? Kan het Hem eigenlijk wel iets schelen?

Ieder van ons heeft stormen getrotseerd. We kennen allemaal verdriet en pijn, in deze wereldwijde pandemie, bij natuurrampen, verscheurde relaties, sterfgevallen en gezondheidsproblemen. Sommige dagen lijkt het allemaal gewoon te veel. Lijden heeft mij nieuwe manieren geleerd om tot God te roepen. Alle gebeurtenissen, niet alleen in mijn persoonlijke leven, maar ook wereldwijd, hebben mij het verlangen gegeven meer te leren over weeklagen.

Keer op keer kwam ik terug bij de Psalmen als ik het moeilijk had en ik probeerde het verdriet van mijn hart onder woorden te brengen. Steeds weer herkende ik mijzelf in de klaagpsalmen van David en zat ik instemmend te knikken. Nooit begreep ik de hartverscheurende pijn van Klaagliederen en het verdriet van Jeremia zo goed als nu.

Lijden lijkt aan te sturen op onze ondergang, maar dat hoeft niet zo te zijn.

Het is mijn gebed dat jij bij het volgen van deze studie tot de ontdekking zal komen dat het gezond is om tot de Heer te roepen in verdriet, moeite, onrecht en pijn. David, Jeremia en Paulus laten ons zien hoe belangrijk het is om te weeklagen als we het moeilijk hebben. Ik bid dat jij op gelijke wijze zult leren God nog meer te vertrouwen en dat jij uiteindelijk zult leren je te verheugen, zelfs in verdriet.

Je bent niet alleen in je pijn, met je gebroken hart en in je lijden. Jezus is ook die weg gegaan en zal bij elke stap naast je staan. Wat de satan denkt te gebruiken voor onze ondergang, zal God gebruiken om ons geloof te versterken. Roep het dus uit tot de Heer als je het moeilijk hebt, je hoeft je tranen niet langer te bedwingen. Jezus begrijpt jou en Hij lijdt met jou. Ik bid dat jij door deze studie ook God leert vertrouwen in je lijden en dat je met regelmaat zal weeklagen.

Ik bid dat jij op gelijke wijze zult leren God nog meer te vertrouwen en dat jij uiteindelijk zult leren je te verheugen, zelfs in verdriet.

———————————————————————

Love God Greatly biedt Bijbelstudies in meer dan 35 verschillende talen aan. Onze materialen worden gebruikt door zendelingen, christelijke organisaties en lokale kerken. We rusten vrouwen toe met Gods Woord door onze studiegidsen gratis beschikbaar te stellen op onze site.

Door het bestuderen van de Bijbel in hun eigen taal met gelijkgestemde vrouwen, leren vrouwen meer over Gods Woord en worden zij daarmee toegerust.

We geloven dat de wereld positief verandert als vrouwen Gods Woord lezen en toepassen in hun leven en als zij Zijn onveranderde liefde omarmen. We weten dat elke vrouw die Gods Woord leest, verandering kan brengen in haar gezin, in haar omgeving en in haar land. Echt: elke vrouw.

Doe je mee met deze zesweekse studie? Lees mee met de overdenkingen en doe mee in een groep, zodat je niet alleen bent als je Gods Woord bestudeert, maar vrouwen om je heen hebt om samen Gods Woord open te doen. Wil je graag meedoen via e-mail, whatsapp of signal? Stuur dan een mailtje en we nemen contact met je op!

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente