Waarom S.O.A.P. ?

Het is één ding om gewoon de Schrift te lezen, maar als je ermee omgaat, als je leert vertragen om het ECHT te lezen, beginnen er plotseling woorden van de pagina te springen.

Door je verzen te SOAP’en ben je in staat om dieper in de Schrift te graven en meer te ‘zien’ dan wanneer je de verzen gewoon leest en dan vrolijk verder gaat. Laat me je aanmoedigen om de tijd te nemen voor S.O.A.P. de dagelijkse verzen en zie voor jezelf hoeveel meer je uit je dagelijkse lectuur haalt… je zult versteld staan.

Waar staat S.O.A.P. voor?

S – S staat voor Scripture (Schrift) de verzen uit Je zult versteld staan over wat God je zal openbaren, alleen al doordat je de tijd neemt om uit te schrijven wat je aan het lezen bent! 

O – O staat voor Observation (Observatie) Wat zie je in de verzen die je aan het lezen bent? Wat is het beoogde publiek? Is er een herhaling van woorden? Welke woorden vallen jou op?

A – A staat voor Application (Toepassing) Hier wordt Gods Woord persoonlijk. Wat zegt God vandaag tegen mij? Hoe kan ik dat wat ik heb gelezen toepassen in mijn persoonlijke leven? Wat moet ik veranderen? Is er iets wat ik moet doen?

P – P staat voor Prayer (Gebed) Bid Gods Woord terug naar Hem. Neem de tijd om Hem te danken. Als Hij iets heeft geopenbaard aan jou tijdens deze tijd in Zijn Woord, bid er dan over. Belijd het als Hij zonde in je leven heeft onthuld. En onthoud dat Hij heel veel van je houdt!

Hoe kan ik S.O.A.P.en?

Hier is een persoonlijk voorbeeld:

S – Openbaring 12:10

En ik hoorde een luide stem in de hemel zeggen: Nu is gekomen de zaligheid, de kracht en het koninkrijk van onze God en de macht van Zijn Christus, want de aanklager van onze broeders, die hen dag en nacht aanklaagde voor onze God, is neergeworpen.

2 Thessalonicenzen 3:3

Maar de Heere is getrouw, Die u zal versterken en bewaren voor de boze.

O – (Vaak schrijf ik gewoon het eerste wat er in me opkomt als ik de verzen lees)

  • Luide stem – kracht – alwetend
  • We worden dag en nacht aangeklaagd – een voortdurende strijd
  • De Heer zal helpen, versterken en bewaren.
  • Hij is er altijd.
  • Hij is er constant, Hij beschermt mijn leven, beschermer

A – Ik wil onthouden dat Gods kracht groter is dan wat dan ook.

Ik leer deze verzen uit mijn hoofd en herhaal ze deze week elke dag.

Ik vraag God om mijn geloof in Hem te versterken.

Ik vertrouw erop dat God me van het kwaad zal verlossen.

Ik bid voor mijn broers en zussen in Christus.

P – Lieve Heer,

Dank U wel dat U er altijd bent. Dat U trouw bent en dat U van me houdt. Help me om elke dag te groeien in geloof, ook op de moeilijke momenten.

Help me om te onthouden dat U er altijd bent. U bent bij me, U bewaart me en beschermt me. Laat me niet vergeten dat anderen lijden en help me om hen te bemoedigen om te groeien in geloof.

In Jezus’ naam.

Amen.

De belangrijkste ingrediënten in de S.O.A.P.-methode is JOUW interactie met Gods Woord en jouw TOEPASSING van Zijn Woord voor JOUW leven.

SOAP methode middelen

Alle Love God Greatly bijbelstudies en Bijbels zijn ontworpen met gebruik van de SOAP methode. Deze materialen zijn ontworpen om jou te helpen te groeien in de kennis van Gods Woord en jouw interactie met de Bijbel.

100% van onze inkomsten gaan direct terug in onze bediening om
Gods Woord te brengen aan vrouwen over de hele wereld. Op dit moment vertalen we onze studies in meer dan 40 talen en elk jaar komen er meer talen bij.

Jouw donatie en aankoop helpt onze bediening om te groeien!