Wat God heeft samengebracht

Zal ik je een geheimpje vertellen over mijn trouwdag? De meeste gasten hebben het niet doorgehad, maar de prachtige muziek die klonk terwijl ze in de kerk wachtten tot de dienst begon, was niet van een zorgvuldig samengestelde afspeellijst voor bruiloften. Het was wel van een afspeellijst, en we hebben zeker de tijd genomen om die lijst samen te stellen. Maar die mooie klassieke muziek was van één van de favoriete videospellen van mijn man! Mijn ervaring met videospellen was voornamelijk Super Mario Bros, dus ik had geen idee dat er arrangementen voor spellen waren gemaakt die klonken als dramatische partituren uit een film.

Ik ben blij dat ik ouder ben dan Pinterest, want ik genoot ervan dat we eenvoud en creativiteit konden laten samensmelten met het heilige en traditionele. Hoewel onze pre-bruiloftsmuziek een knipoog was naar een leuke kant van ons leven, namen we onze geloften serieus.

Terwijl ik onze Schriftgedeelten voor vandaag doorlas, kon ik niet anders dan nadenken over de prachtige manier waarop God drie elementen van Zijn karakter laat zien: creativiteit, uitnodiging en toewijding.

Creativiteit

Het begin van onze lezing vandaag ontvouwt de laatste delen van het scheppingsverhaal. De wereld en alles wat erin was, was al geschapen, ook de mens. Hij werd bewust en met een speciaal doel gevormd naar het beeld van God. God, in Zijn grenzeloze creativiteit en met een heel duidelijk plan in gedachten, wist dat Zijn werk nog niet helemaal klaar was. Zonder metgezel was de mens niet compleet. Het verhaal dat God schreef, was nog niet klaar.

Uitnodiging

God had de mens niet nodig om de dieren die Hij had gemaakt een naam te geven. God had ze gemakkelijk allemaal Zelf een naam kunnen geven en ons dan kunnen vertellen welke namen het waren. We zullen in de komende gedeelten zien dat God met Adam en Eva in de tuin wandelde, ze hadden een relatie en een band met Hem waardoor het voor God vrij gemakkelijk zou zijn geweest om simpelweg te zeggen: “Oh trouwens, dat is een vlinder. Is hij niet mooi?”

In plaats daarvan nodigt Hij ons uit in Zijn plan en geeft ons een doel. We krijgen de kans om onze creativiteit te laten zien op een manier die weerspiegelt dat we naar Zijn beeld zijn geschapen. Onze creativiteit, onze verbeeldingskracht, ons vermogen om te dromen en nieuwe dingen te maken en schoonheid in de wereld te brengen; het is allemaal een weerspiegeling van onze Vader. Het maakt deel uit van ons spirituele DNA, en als we anderen uitnodigen om ons te helpen, deel te nemen in onze creaties, een metgezel te zijn op deze reis, kunnen we méér doen en meer mensen bereiken voor Gods koninkrijk.

Toewijding

Onze lezing in Mattheüs verwijst vandaag naar het laatste stukje van onze schriftgedeelte uit Genesis en spreekt specifiek over het huwelijk. Net zoals God door het scheppingsverhaal ons een voorbeeld van werken en rust gaf, laat Hij ons ook zien wat het inhoudt een ​​toegewijde partner te zijn. Het is een band tussen man en vrouw, helper en metgezel, samengaand en -werkend in leven en geloof. Die band mag niet uit elkaar getrokken worden.

Het is een relatie die bedoeld is om de liefde en toewijding te weerspiegelen die God aan ons laat zien, en door de Schrift heen zien we dat God Zijn beloften nakomt. Zijn liefde faalt nooit. Hij is tot het einde bij ons. Onze God is een God die verbonden houdt, wegen vrijmaakt, relaties wil, creatief is, liefhebbend is en verlossend is. Door Zijn toewijding aan ons kunnen we leren hoe we onze beloften aan onze geliefden met respect, eer en vreugde kunnen nakomen.

Jij, geliefde, wordt uitgenodigd deel te nemen in Gods creatieve, prachtige, verlossende plan. Hoe kun jij ‘ja’ zeggen om de speciale gaven die God je heeft gegeven in te inzetten om een ​​gekwetste wereld de schoonheid van Gods liefde en toewijding te laten zien?

Uitdaging week 3:

De slang gebruikte een uitspraak van God en verdraaide die. Hij maakte dat zij ging twijfelen aan Gods geboden. Wat kunnen wij doen om de leugens van de vijand te bestrijden? Hij fluistert ons vaak halve waarheden in en maakt dat wij gaan twijfelen aan Gods beloften en geboden. Wat kunnen we doen om deze aanvallen te weerstaan en standvastig te blijven in ons geloof en overtuiging?

Leesplan week 3:

Weekvers week 3: