Gehoorzaamheid en liefde

(En dit is de liefde, dat wij wandelen naar Zijn geboden.) Dit is het gebod zoals u vanaf het begin gehoord hebt dat u daarin moet wandelen. – 2 Johannes 1: 6

Dit is voor mij nu een van de meest interessante en aantrekkelijke aspecten van de Bijbel; het is simpel en duidelijk. Ieder kind van God of ieder die God wil leren kennen hoeft alleen maar de Bijbel op te pakken en God te vragen hem te openen en om hem of haar de weg van de Heer te laten zien.

Het is nooit Gods bedoeling geweest dat Zijn kinderen in een eindeloze en pijnlijke cirkel zitten van ‘ik worstel en kom boven’ om Hem te kennen, om te weten wat Zijn verlangens zijn voor ons, of om een relatie met Hem te hebben. Dit wordt allemaal zorgvuldig en duidelijk weergegeven in de Bijbel zodat ieder er zijn voordeel mee kan doen. En de Bijbel leert ons dat het enige wat we hoeven doen om deze geweldige en heerlijke God lief te hebben, gehoorzamen is. In 2 Johannes 6 lezen we dat we van God kunnen houden door Hem te gehoorzamen, als we beweren God te kennen en Hem echt willen liefhebben.

Gehoorzaamheid is liefde. Dat is Gods formule. Het bewijs van mijn liefde voor Hem is mijn gehoorzaamheid naar Hem.

Dit betekent Hem gehoorzamen wanneer het gemakkelijk gaat, wanneer het moeilijk is, wanneer we het niet begrijpen en wanneer we dat wel doen. Total, complete, onmiddellijke gehoorzaamheid

Uit eigen ervaring weet ik wat het betekent en hoe het voelt om God te gehoorzamen wanneer we het niet begrijpen, wanneer het gruwelijk moeilijk is. Ik ben gaan begrijpen en ervan gaan genieten: met elke daad van gehoorzaamheid wordt mijn relatie en gemeenschap met God verdiept. Het is de moeite meer dan waard. De wereld zal weten dat jij echt Zijn kind bent en dat jij van Hem houdt wanneer zij jou dagelijks Gods woord ziet gehoorzamen.

Gebed:

Lieve Vader, dank U voor het geschenk van Uw woord, dat mij op één lijn houdt met Uw doel voor mijn leven. Vandaag vraag ik om de genade U altijd te gehoorzamen. Ongeacht de situatie of omstandigheden wil ik altijd Uw wil doen, dus helpt U mij alstublieft, in Jezus’ naam. Amen.

Uitdaging week 4:

Ken je mensen die laten zien dat zij trouw zijn aan hun geloof? Wat doen zij voor de kerk? Hoe kun jij hen deze week helpen? Doe deze week iets voor mensen die de handen en voeten van Jezus zijn en die laten zien dat ze trouw zijn aan hun geloof.

Leesplan week 4:

Weekvers week 4:

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente