God dienen in elke fase van je leven

Getuigenis

Mijn naam is Sarah en ik dien Roemeense vrouwen over de hele wereld door Love God Greatly Bijbelstudies te vertalen. Ik had het voorrecht om op te groeien in een christelijk gezin en zag mijn ouders hun geloof praktiseren. Mijn zus had grote gezondheidsproblemen toen ik jong was, en ik begon mijn relatie met God in twijfel te trekken. Ik geloofde wel in God en dat Hij in mijn leven kon werken, maar ik realiseerde me dat ik alleen tijd met God doorbracht zodat ik een gemakkelijk leven kon leiden. Ik leerde dat een relatie met God geen ‘als/dan-relatie’ is.

Dit was het begin van mijn strijd met genade. Omdat ik heel ijverig tijd met God doorbracht door te bidden en Bijbel te lezen was het moeilijk voor mij om te accepteren dat Gods liefde voor mij niet verandert, ongeacht wat ik voor Hem doe. Het kostte me jaren om te beseffen dat tijd met God er in verschillende levensfases anders uit kan zien. 

Nu heb ik rust gevonden en heeft mijn relatie met Jezus een nieuwe betekenis. Ik geniet van het zingen van aanbiddingsliederen als ik de afwas doe. Ik luister met tranen in mijn ogen naar preken als ik sta te strijken en ik luister naar overdenkingen terwijl ik mezelf klaarmaak om aan het werk te gaan. Daarom ben ik dol op de SOAP-methode die we bij Love God Greatly gebruiken, omdat ik heb geleerd hoe ik inzicht kan krijgen door Gods Woord, ongeacht mijn achtergrond of kennis.

Toen ik naar Oostenrijk verhuisde, bevond ik me in een nieuw seizoen van mijn leven en ik was onzeker over hoe en waar ik God kon dienen. Ik kreeg contact met Love God Greatly en ontdekte dat ik kon helpen om deze Bijbelstudies in mijn eigen taal, Roemeens, te vertalen. Ik ben heel dankbaar voor de manier waarop God mij ​​Hem laat dienen, waar ik ook ben. En ik ben heel dankbaar voor een geweldig team dat aan het werk is om Gods Woord te delen met vrouwen over de hele wereld, in hun eigen taal.

Sarah
Roemeense tak LGG

Het kostte me jaren om te beseffen dat tijd met God er in verschillende levensfases anders uit kan zien.

Ken jij iemand die onze Love God Greatly Bijbelstudies in het Roemeens kan gebruiken? Als dat zo is, zorg er dan voor dat je haar vertelt over de Bijbelstudiematerialen die we aanbieden om haart te helpen met het bestuderen van Gods Woord!

Zo kun je bidden voor deze tak:

Bid dat er meer vrijwilligers zullen komen die hun tijd willen steken in het ontwikkelen van de studiegidsen.
Bid voor meer interactie en betrokkenheid van groepsleden.

Leesplan week 1:

Weekvers week 1:

Uitdaging week 1:

Hou deze week bij op welke manieren God Zijn liefde en goedkeuring toont voor de vrouwen in de teksten die we lezen. Wat zegt dat jou over hun waarde in Zijn ogen?

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente