Duurzaam gebouwd

Mijn man zat met mijn kleinzoon op de grond in de woonkamer, samen met een grote hoop blokken. Onze kleine man probeerde een toren te bouwen, maar deze viel steeds om. Hij kreunde uit frustratie, gooide zijn werk omver en begon te huilen.

Ik zat op de bank stilletjes te bidden, terwijl mijn man geduldig en liefdevol uitlegde dat hij een sterkere fundering moest hebben als hij iets wilde bouwen dat zou blijven staan. Toen gaf de Heilige Geest mijn koppige hart een duwtje. Soms probeer ik mijn eigen projecten op te richten en slaag ik er niet in om de Heer Zijn gang te laten gaan.

David wilde een huis voor de Heer bouwen, maar God had grotere plannen. God heeft altijd grotere plannen dan wij kunnen vragen, denken of bedenken. Het is zo ongelooflijk moeilijk om de bouwstenen los te laten en Hem met alles te vertrouwen. God beloofde om David te zegenen. Hij zou een grote naam krijgen, een prachtige erfenis en een blijvende dynastie van nakomelingen. God noemde Israël Zijn volk en beloofde om voor eeuwig hun Vader te zijn, maar dit gebeurde allemaal niet zoals David dacht dat het zou gebeuren.

Is jouw leven er een beetje anders uit komen te zien dan je je had voorgesteld? Heb je een hoop stukken in je hand en vraag je je af hoe God er weer iets moois van gaat maken?

God herstelt en verlost altijd.

Davids vorstenhuis duurde eeuwig. Een baby werd in Bethlehem geboren en Hij zit op dit moment aan de rechterhand van de Vader, pleitend voor jou. Jezus is de Koning der koningen, de Leeuw uit de stam van Juda, de Scheut uit de stronk van Isaï. Waar we momenteel ook zijn, we kunnen erop vertrouwen dat onze God soeverein is. Zijn woorden worden altijd bewaarheid. Zijn beloftes falen nooit. Zijn goedertierenheid zal ons volgen, al de dagen van ons leven en wij zullen voor altijd in het huis van de Heer verblijven.

De volgende keer als je je gefrustreerd voelt en je de ogen uit je hoofd wilt huilen, omdat je dingen niet in orde gemaakt krijgt, bedenk dan deze waarheden:

  • God heeft jou door elk seizoen heen geholpen. Hij heeft je nooit alleen gelaten om het zelf uit te zoeken.
  • God is momenteel in jouw situatie aan het werk. Hij heeft een plan.
  • God zal jou oprichten als je Hem vertrouwt en Hem tot jouw fundering maakt.
  • God heeft een eeuwig huis voor jou bereid en er komt een dag dat Hij jou met open armen zal ontvangen.

Laten we onszelf van de vloer oprapen en Hem prijzen. Hij is trouw. Niets kan Gods plan voor ons leven omvergooien. Zijn glorieuze ontwerp voor ons is duurzaam en Hij zal voor eeuwig heersen.

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente