Zie Ik sta aan de deur

Deze week lezen we verschillende verhalen en verzen over hoe God gebeden verhoort en beantwoord. God antwoord op Zijn tijd en op Zijn manier op onze gebeden. Aan mij is de vraag of ik bij Hem kom met dat wat er in mijn hart leeft. En dat is dan gelijk ook voor mij de grootste uitdaging. Bij Hem komen met dat wat mij bezig houdt. Ik word zo snel afgeleid door de dingen om mij heen of alles wat nog  gedaan moet worden. De drukte in mijn hoofd overschreeuwt zo vaak de zachte roep van de Heilige Geest om alles bij mijn Vader te brengen.

Heb ik dan niet genoeg vertrouwen dat God krachtig wil werken met de dingen die mij dwars zitten? Mijn Bijbel staat vol met verhalen waarin God gebeden verhoort. Hij hoort de stille stem van Hanna die een zoon wil. Hij hoort de roep van Elia op de Karmel en antwoordt met vuur. Hij belooft mij dat de kracht die Jezus uit de dood heeft opgewekt in mij werkzaam is. Dat Hij meer kan en wil doen, boven alles wat ik kan bidden of denken. En als ik terug kijk op mijn leven dan heb ik ook genoeg ervaringen waarin ik heb gezien dat God mijn gebeden verhoort. Dat Hij overvloedig geeft als ik alles in Zijn handen leg. Hij kent de verlangens van mijn hart en troost mij in mijn verdriet. In momenten van intimiteit met Hem heb ik ervaren dat Hij genezing geeft van pijn en hoop voor de toekomst.
Ik heb het nodig mijzelf te herinneren aan die momenten om het verlangen naar meer intimiteit en meer van God in mijn leven aan te wakkeren. Om de roep van mijn to-do lijst te overschreeuwen en de holle vervulling die de marketing en social media beloven te  ontmaskeren.

“Zie Ik sta aan de deur en Ik klop. Als iemand Mijn stem hoort en de deur opent, zal Ik bij haar
binnenkomen en de maaltijd met haar gebruiken, en zij met Mij.” Openbaring 3:20

Zoek jij met mij een moment vandaag om samen met Jezus te zijn? Nodig hem uit in de tuin van je hart en ontmoet Hem daar waar je diepste verlangens, pijn, vreugde en verdriet zijn. Laat Hem daar je hart aanraken en ervaar hoe liefdevol Hij aanwezig wil zijn in jouw leven.

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente