Overtuigd en toegewijd

Ik zat tegenover een vriendin. We praatten en dronken koffie en toen kwam ik voor de dag met een wens die ik tot dusver verborgen had gehouden. Meteen nadat ik de woorden had uitgesproken had ik alweer op de terugspoelknop willen drukken en die wens weer in mijn hart willen opbergen. Maar het was eruit en het bleef boven de tafel tussen ons in hangen. “Vind je het gek?” vroeg ik.

Ik had al een tijd een sterke drang om iets anders te gaan doen. Ik wist niet hoe of wat, wanneer of waarom, maar ik besefte dat God dat verlangen in mijn hart geplant had. Maar ik had geen flauw idee hoe ik de overstap moest maken van waar ik toen werkte naar een nieuwe rol waarin ik de gaven die God mij gegeven had, kon benutten.

Mijn vriendin boog zich naar voren en lachte naar me. “Nee, dat is niet gek. Ik zie jou dat echt wel doen. En ik heb ook geen idee hoe dat zal gaan, maar God wel. Waarom bidden we er niet voor?” En ze greep mijn hand en vroeg aan God om voor mij een deur te openen zodat ik “iets nieuws” kon doen tot Zijn eer.

Een week daarna kreeg ik een telefoontje van een vriendin die ik in geen jaren gesproken had. Zij werkte in een nieuwe bediening en ze hadden een vacature. Zij had onmiddellijk aan mij gedacht. Toen ze beschreef waar het om ging, begon mijn hart sneller te kloppen. Alles wat ze vertelde, klopte met de droom die ik een aantal dagen eerder met mijn vriendin had gedeeld.

Maar als ik ja zei tegen deze uitnodiging moest ik alles achter mij laten wat ik al tot stand gebracht had en naar een volkomen andere plaats vertrekken. Ik moest een besluit nemen. Ik kon in geloof volgen, of mij door angst laten tegenhouden.

Misschien heb jij ook wel eens moeten vechten tegen de vrees voor wat er morgen kan gebeuren. We tobben over onze gezondheid, onze geliefden, onze financiën. We aarzelen om voorwaarts te gaan omdat we geen controle hebben over hoe het zal aflopen, en dus blijven we vastzitten in het dal van besluiteloosheid.

Rebekka stond op in geloof en besteeg een kameel. Zij volgde Gods dienaar en reed weg, een nieuwe toekomst tegemoet. Zij liet alles achter om Gods weg te gaan. Haar vertrouwen op God is voor mij een uitdaging.

Lieve vriendin, God heeft alles tot in detail in Zijn hand. Hij kent ons hart en hij orkestreert op volmaakte wijze de gebeurtenissen in ons leven. Het huwelijk van Rebekka en Izak was een vervulling van Zijn belofte aan Abraham en zijn nageslacht. De rode draad van Gods verlossing is verweven met elke volgende generatie en laat zo prachtig zien dat Gods standvastige liefde ons nooit verlaat. Rebekka was ervan overtuigd dat zij deel uitmaakte van Gods plan en zij was erop gericht om Hem te behagen.

Laten we tot God bidden en Hem vragen om ons een heilig vertrouwen te geven in Zijn voorzienige zorg over ons leven. Net als Rebekka, kunnen wij onze ogen opslaan en zien wat Gods plan is in onze dagen en vastberaden voorwaarts gaan. Als wij gewillig reageren en besluiten om te gehoorzamen, eren we God daarmee. Als wij onze levensweg toewijden aan Gods eer zullen we nooit spijt krijgen van onze beslissing.

 

 

Week 5 Challenge: 

Waarom is geloof zo belangrijk voor God? Wat betekent het om zeker te zijn van de dingen die je hoopt en bewijs te hebben van de dingen die je niet ziet? Neem deze week de tijd om het geloof van Abraham, Sara, Izak en Jakob te bestuderen. Wat kan je van hun geloof leren?