Onverschrokken proclamatie

Een paar maanden geleden ​had ik​ een etentje met een paar vrienden. We zaten aan een tafel met vrienden en kennissen, maar er was ​ook een onbekend stel aan tafel. Nadat we elkaar hadden leren kennen, ​bleken sommigen van ons naar dezelfde kerk​ te gaan​. Onze nieuwe vriendin zei dat ze naar de stad waren verhuisd, maar dat ze zich niet echt in ​het kerkelijk leven wilden mengen, omdat ze zovaak ​hadden gezien dat mensen gekwetst werden in de ker, juist ​door ​het handelen van ​de kerk. Mijn ​onverschrokken ​vriendin Katy,​ ​een geweldig voorbeeld van een vrouw die afgestemd is op het werk van de Geest, sloeg geen slag over.

‘Vertel me meer.’ Ze drong op de meest niet-bedreigende en zachte manier aan op hun verhaal.

Katy was onverschrokken, ze was nieuwsgierig en ze was afgestemd op het werk van de Heilige Geest. Haar liefde voor God en mensen is​ aanstekelijk​, en hoewel ze niet van stad tot stad reist, ​is ze deel ​van Gods werk hier in onze stad.

Soms, als ik het boek Handelingen lees, valt het me op hoe anders mijn leven is dan dat van de apostel Paulus. Zijn enige missie was om Christus te verkondigen, en hij reisde van stad naar stad om het goede nieuws te verkondigen. Hij deed het met​ niet-aflatende​ focus – iets waar ik ongelooflijk jaloers op ben. Ik heb vier kinderen, dus ik reis tegenwoordig niet veel, maar ik ​ontmoet leraren en winkelbedienden, buren, collega’s en vrienden. Hoewel onze omstandigheden anders zijn, is ons doel hetzelfde als dat van Paulus: het goede nieuws van Jezus Christus bekend maken.

De Grote Opdracht ​is​: ‘Ga daarom en maak discipelen van alle naties, doop hen in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest, en leer hen alles te gehoorzamen wat ik u geboden heb. En vergeet niet dat ik altijd bij je ben tot het einde van het tijdperk.” (Mattheüs 28: 19-20). Dit is niet alleen het ​motto van Paul​us​, ​maar ook het onze. Dit was wat mijn vriendin Katy ertoe bracht haar verhaal van goedheid en gratie te delen. Dit is wat ons ​dringt om onverschrokken te zijn, zoals Paulus, in onze verkondiging van het goede nieuws.

Onze missie, of we nu werknemers, bazen, moeders of vrienden zijn, is het goede werk te verkondigen dat Christus in ons leven heeft gedaan. Sommigen van ons reizen misschien van stad naar stad en vertrouwen op de Heilige Geest om hen te leiden. Velen van ons blijven in ​hun eigen stad en vertrouwen op de Heilige Geest om hun ​gesprekken​ te leiden wanneer ze ​contact hebben met hun collega’s, kinderen, buren en andere mensen die de Heer op ​hun pad brengt.

​Op het eerste gezicht kun je naar het boek Handelingen ​kijken ​en denken dat Paulus’ onverschrokken ​doel om het evangelie te verkondigen alleen ​iets was ​voor zijn tijd​,​ ​van de eerste gemeente​​. M​aar net zoals het Goede Nieuws van Jezus levens veranderde in de eerste eeuw, verandert het ook vandaag nog levens.

Laat deze week, terwijl ​je​ Handelingen leest, het getuigenis van Paulus en het werk van de Heilige Geest je aanmoedigen. Besteed tijd aan gebed en vraag God om je moed te geven op de plekken waar Hij je heeft geplaatst. Vraag God om ​hulp bij het luisteren naar de leiding van de Geest in je eigen leven en dat van anderen. En onthoud Gods belofte aan ons terwijl ​je​ zijn goede nieuws deelt: Hij is altijd bij ons, zelfs tot aan ​het einde van de wereld.

Uitdaging: De Heer heeft ons opgedragen alle volken tot Zijn discipelen te maken. Wat doe jij om anderen tot discipelen te maken? Wat kan jij deze week doen om aan deze opdracht van de Heer gehoor te geven?

Leesplan week 5:

Weekvers week 5:

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente