Nieuwe studie: In Jezus ben ik…

Wie ben ik? Waarom ben ik hier? Doe ik ertoe?

Deze vragen hebben wij allemaal wel eens gesteld. We verlangen er in dit leven naar om te begrijpen wie we zijn, waarom we gemaakt zijn en wat ons doel is in het leven. Geen van deze vragen kan beantwoord worden zonder onze identiteit te begrijpen.

Zonder te weten wat jouw ware identiteit is, kan je niet leven zoals je gemaakt bent om te leven. Het is makkelijk om je identiteit te ontlenen aan je familie, je carrière, je vrienden, je hobby’s of je nationaliteit. Vaak laten we onze identiteit afhangen van onze daden, onze woorden of onze reputatie.

“Als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden.” – 2 Korinthe 5:17

In Christus hebben wij slechts één identiteit die ertoe doet. Hoe wij onszelf ook definiëren, wie wij zijn in Christus blijft onveranderlijk. Hij heeft ons verlost van de zonde, ons gered uit de duisternis en ons van schaamte bevrijd. Door Hem worden wij Gods kinderen genoemd, zijn wij opgenomen in Gods gezin en hebben wij het burgerschap van Zijn koninkrijk ontvangen. In Christus zijn wij gered, verzegeld, vergeven, uitverkoren, gezegend en bekrachtigd.

In Jezus ben ik: mijn identiteit in Christus is een vierweekse Bijbelstudie over onze identiteit in Christus. Door ons te richten op de waarheid van wie wij zijn in Jezus, wat Hij ons door Zijn offer heeft gegeven en hoe wij als Gods kinderen verzegeld zijn, kunnen wij begrijpen wat onze ware identiteit is. Wanneer we groeien in geloof worden we steeds meer verzekerd van wie wij zijn in Hem.

Doe samen met ons deze vierweekse studie, via YouVersion, op Facebook of op onze website. Ook kun je elke maandag, woensdag en vrijdag op onze website nieuwe blogs vinden die gaan over deze studie. Via Facebook kun je in contact komen met anderen die deze studie volgen, zodat we elkaar kunnen bemoedigen en samen kunnen onderzoeken wat het betekent om te weten wie wij zijn in Jezus.


Om in contact te komen met een groep om samen mee te studeren kan je naar onze Facebook pagina gaan, klik op ‘groep bezoeken‘ en meld je aan!

Geen Facebook? We hebben ook kleine Whatsapp groepen actief waar je aan mee kan doen. Hiernaast zouden we graag een Signal groep willen starten. Stuur een mailtje naar [email protected] voor het telefoonnummer.

Heb je zelf een groepje die je leidt en wil je graag op de hoogte gehouden worden van onze updates? Vul dit formulier in en ontvang een mail voor de studie begint met bemoediging, gebed, informatie en tips!