Een heilig leven is wat ik wil

Dit weet ik zeker: God is goed, ook als het leven moeilijk is.

 

Als ik een film zou moeten maken van mijn leven van de laatste weken, zou het een combinatie van comedy, drama en hartverscheurend verdriet zijn. Zelf in deze bizarre situatie weet ik dat God bij me is; Hij helpt me en dat is genoeg voor mij. In de afgelopen weken heb ik geleerd om meer mee te leven met mensen die een onzekere toekomst hebben door hun omstandigheden. Ik heb geleerd om intens te bidden en daarna op te staan en de weg te gaan die God me wijst. Ik heb geleerd om meer vertrouwen te hebben en om de dingen waar ik geen controle over heb los te laten en om niet toe te geven aan angst. Ik weet niet hoe mijn toekomst eruit zal zien en ook niet hoe die van de mensen van wie ik zoveel houd eruit zal zien. Maar ik ken onze bestemming. Ik weet dat de hemel echt is en dat God liefde is. Ik richt me op die twee simpele principes en dat helpt me om niet toe te geven aan angst. Het maakt mijn geloof sterker. Ik heb zekerheid over mijn redding gekregen door Jezus.

 

De komende weken zullen moeilijk zijn voor mijn familie. In het bijzonder voor mijn man, die eerstehulparts is. We bidden voor iedereen die in de frontlinie staat tijdens deze pandemie. We weten dat God met ons is. Ik weet dat Hij van ons houdt. Hij belooft in Deuteronomium 31:6 dat Hij ons niet zal verlaten. Hij roept ons op om sterk en moedig te zijn, hoe onze omstandigheden er ook uitzien de komende dagen.

 

Ik wil geen gemakkelijk leven; een heilig leven is wat ik wil. Als verdriet, pijn en moeilijkheden me vormen naar Zijn beeld, dan accepteer ik dat. Ik wil meer van Jezus en minder van de wereld. Ook al waren de laatste weken moeilijk, ze waren ook goed. Ik heb Gods hand in mijn leven gezien. Ik genoot ervan dat er minder afleidingen waren, minder activiteiten en minder drukte. Ik genoot ervan dat er meer wandelingen in het park met mijn meiden waren, meer rustige momenten met mijn ouders en meer diepe gesprekken met mijn vrienden.

 

Ik kijk ernaar uit dat deze pandemie achter de rug zal zijn, maar ik wil niet dat mijn leven weer zo wordt als het was. Ik heb de afgod van ‘druk druk druk’ veel te veel van me laten roven de afgelopen jaren. Ik weet dat mijn dagen zijn geteld en ik wil ze op een wijze manier doorbrengen. Deze pandemie heeft me geholpen om te zien wat echt belangrijk is in het leven en daar ben ik dankbaar voor.

 

 

 

Angela Perritt,

Oprichter en hoofd van Love God Greatly – Texas, United States of America