Kom dichtbij

Welkom!

We hopen dat jij net zo enthousiast bent als wij over onze eerste studie van 2020. Wij hebben deze studie opgezet met de bedoeling om je methodes voor Bijbelstudie aan te leren die je er hopelijk toe zullen brengen om je relatie met God te verdiepen.

Wij geloven dat de Bijbel Gods geïnspireerde, onfeilbare Woord is, dat Hij ons heeft gegeven zodat wij Hem zouden kennen en weten hoe wij Hem kunnen vereren en dienen. Wij willen niet alleen Zijn Woord lezen, maar ook doen wat Zijn Woord zegt. Wij willen dat het Woord ons verandert en ons zo vormt dat wij meer op Jezus gaan lijken, en ons leert hoe wij op een goede manier kunnen leven.

Daarom is het nodig dat we de Bijbel lezen op de manier zoals dit boek bedoeld is. Door het Woord te bestuderen moeten we erachter komen wat de auteurs (dat is de Heilige Geest, samen met de menselijke auteurs) aan hun oorspronkelijke toehoorders te zeggen hadden.

KOM DICHTBIJ zal er anders uitzien dan de andere studies van Love God Greatly.  (Maak je geen zorgen, in onze volgende studie komt de oude vertrouwde vorm weer terug). De studiegids ziet er hetzelfde uit, met ruimte om de Schrift te lezen en de SOAP-methode toe te passen. De dagelijkse overdenkingen zullen ook, net als anders, begeleidende gedachten aanreiken om jou aan te moedigen in je dagelijkse levenswandel. Deze overdenkingen vind je in YouVersion.

Wel zullen onze blogs er anders uitzien. De blogs die we elke week publiceren op maandag, woensdag en vrijdag zullen je uitleg geven over de Bijbelstudiemethode die ontdekkend Bijbellezen heet (in het Engels: inductive Bible Study). Wij hopen dat je deze blogs gaat gebruiken om diep in deze Bijbelstudiemethode te duiken – en vooral dat je deze kunt gaan toepassen bij het uitwerken van je SOAP. We gaan studietechnieken doornemen en we geven je tips voor vijf onderdelen van het ontdekkend Bijbellezen: memoriseren, observeren, interpreteren, toepassen en bidden.

Deze week houden we ons bezig met het belang van Bijbelstudie en met een overzicht van wat de SOAP-methode inhoudt. Volgende week gaan we kijken naar technieken om effectief te observeren.

De beste plek om de nieuw aan te leren technieken en methodes uit te werken is je studiegids. Heb je de studiegids al? Je kunt hem hier downloaden en de studiegids kun je afdrukken of opslaan. Wij zullen er steeds zijn om je aan te moedigen en wij leren met je mee!

De tijd die je doorbrengt in Gods Woord is nooit verspilde tijd.

De Schrift is levend en krachtig, maar het vraagt discipline en toewijding om Gods Woord goed te leren begrijpen. Laten we ons voornemen, nu we samen instappen voor deze reis, om het doelgericht studeren in Gods Woord tot een prioriteit in ons leven te maken.

Laten we on met z’n allen voornemen om Zijn Woord doelbewust te bestuderen. Je zult er geen spijt van krijgen!

 

Uitdaging voor week 1: Probeer deze week eens wat tijd in de natuur door te brengen. Neem de tijd om na te denken over wat God heeft geschapen en hoe de natuur werkt. Wat laat het huidige seizoen zien over Gods karakter en Zijn beloftes?
Leesplan voor week 1:
Een vers om uit je hoofd te leren:

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente