Kom dichtbij: introductie

Welkom bij de 6-weekse studie ‘Kom dichtbij’.

———————————————————————-

Hoe doe jij mee met onze studie? Je kan ons volgen op FacebookInstagram of ons leesplan zoeken op de Bijbelapp YouVersion en je vriendinnen uitnodigen.

Er zijn ook vrouwen die de studie delen via WhatsApp of de email. Deel eenvoudig het leesplan op zondag en maak een foto van je uitgeschreven SOAP die je deelt met je groep. Makkelijk toch?!

Nader tot God en Hij zal tot u naderen.

Wat een geweldige belofte! God belooft ons niet alleen dat Hij zich laat vinden als we Hem zoeken, maar Hij belooft ook om dicht bij ons te komen en tot ons te benaderen.

En dat is ons doel voor de komende zes weken: dicht bij God komen. Dat is niet ons enige doel. We willen manieren en methodes ontdekken die ons zullen helpen om steeds opnieuw dicht bij God te komen.

Gods Woord is als een goudmijn, vol kostbare schatten. Hoe lang we de Bijbel ook bestuderen, hoe bekend de woorden ook zijn voor ons, hoe vaak we een vers al hebben gelezen, er zijn nog altijd schatten te vinden. Gods Woord is altijd nuttig, leerzaam en bemoedigend, maar we moeten weten hoe we naar die schatten moeten zoeken.

Tijdens deze studie bestuderen we Psalm 19 en leren we over de kwaliteiten van Gods Woord. We zullen ook veel andere verzen lezen om te begrijpen hoe God Zijn Woord in ons leven gebruikt en hoe Zijn Woord ons verandert. Met Psalm 19 als uitgangspunt verzamelen we nieuwe inzichten over de waarde en het belang van Bijbelstudie.

Elke week lees je stukjes uit Psalm 19. Je leert deze Psalm uit je hoofd en je leest de verzen steeds opnieuw. Gods Woord is niet bedoeld om een keer vluchtig door te lezen. Hoe vaker je de tekst opnieuw leest, hoe meer je ervan leert.

Maar dat is nog niet alles. Op maandag, woensdag en vrijdag staat er een blog voor je klaar op onze site www.lovegodgreatly.nl. In die blogs vind je veel informatie over hoe je Gods Woord kunt bestuderen. We gaan dieper in op de SOAP-Bijbelstudiemethode en samen leren we om observaties te doen en Gods Woord toe te passen in ons leven.

Gods Woord leeft! Er is discipline en toewijding nodig om het goed te begrijpen. Samen gaan we op ontdekkingsreis; laten we besluiten om het bestuderen van Gods Woord prioriteit te geven in ons leven.

Tijd die je besteedt aan Gods Woord is nooit verspilde tijd. 

Laten we er samen voor gaan om Zijn Woord doelgericht en bewust te bestuderen. Het zal je niet teleurstellen!

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente