Introductie “Volledige overgave”.

Het leven kan soms moeilijk lijken. Als we eerlijk zijn, vragen we ons af als we naar ons leven kijken of dit echt is wat God voor ons had bestemd. Wandel ik echt naar Zijn wil? Als dat zo is, waarom is mijn leven dan zo moeilijk? Ik dacht dat het leven van een christen vrij van moeiten en zorgen zou zijn. Waarom lijkt het alsof mijn gebeden niet beantwoord worden? Waarom lijkt het alsof ik van de ene beproeving in de andere terecht kom? Waarom wordt mijn leven gekenmerkt door gebrokenheid en pijn? Waarom kan mijn leven niet gemakkelijk zijn?

Van tijd tot tijd hebben we allemaal wel zulke vragen gesteld. We hebben allemaal wel iets van gebrokenheid, bedrog en verdriet meegemaakt. We worden er dagelijks aan herinnerd dat we niet in deze wereld thuishoren en toch verlangt ons hart naar iets wat we niet hebben. We zijn gemaakt voor zoveel meer en we verlangen ernaar om de hemel op aarde te ervaren. Wanneer het leven moeilijk is, wanneer we lang moeten wachten op een antwoord op onze gebeden en wanneer de pijn ons leven binnendringt, worstelen we met de tegenstelling tussen hoe we ons het leven hadden voorgesteld en hoe het werkelijk is.

In de Bijbel vinden we vrouwen die een vergelijkbare ervaring hadden. Zij hadden ook hun eigen pijn, hun eigen twijfels en hun eigen zorgen. Hun verhalen zijn weliswaar uniek, maar hun levens werden gekenmerkt door volledige overgave en een mengeling van hoop en verdriet. Geen van hen had een makkelijk leven. Ieder van hen moest een weg van pijn gaan. Ieder van hen moest God vertrouwen in het onbekende. Ieder van hen moest gaan in geloof en niet afgaan op wat ze konden zien. Ieder van hen moest er bewust voor kiezen om te midden van onbeantwoorde gebeden te blijven geloven in Gods goedheid.

Ieder van hen moest leven met dat spanningsveld tussen Gods almacht en de gebrokenheid van dit leven.

Dat was Gods wil voor hun leven.

Verblijd u in de hoop. Wees geduldig in de verdrukking. Volhard in het gebed.” – Romeinen 12:12

Hun verhalen waren verschillend, maar wat ze ook moeste doorstaan, zij gingen hun weg nooit alleen. God was met hen in elk dal en op elke bergtop. Hij hoorde elk gebed en kende hun pijn.

Waren deze vrouwen volmaakt? Nee, maar zij hadden één ding met elkaar gemeen: hun relatie met God.

Als jij je geloof op Christus stelt, heb jij dat ook.

Ons leven wordt misschien niet gekenmerkt door gemak, maar wel door iets anders. Het wordt gekenmerkt door Gods liefde. Gekenmerkt door Gods voorzienigheid. Gekenmerkt door Gods heiliging.

Sta dan sterk in je geloof, lieve zus. Wankel niet als de wereld beeft. God is met je. God is voor je en God heeft een hoger doel met de pijn, wanneer jij ervoor kiest je leven volledig aan Zijn wil over te geven. Zoals bij de vrouwen in de Bijbel die ons zijn voorgegaan, is God ook met ons en in Hem vinden we onze kracht, wat er ook op onze weg komt.

Ik stel mij de HEERE voortdurend voor ogen; omdat Hij aan mijn rechterhand is, wankel ik niet.” – Psalm 16:8

———————————————————————

Love God Greatly biedt Bijbelstudies in meer dan 35 verschillende talen aan. Onze materialen worden gebruikt door zendelingen, christelijke organisaties en lokale kerken. We rusten vrouwen toe met Gods Woord door onze studiegidsen gratis beschikbaar te stellen op onze site.

Door het bestuderen van de Bijbel in hun eigen taal met gelijkgestemde vrouwen, leren vrouwen meer over Gods Woord en worden zij daarmee toegerust.

We geloven dat de wereld positief verandert als vrouwen Gods Woord lezen en toepassen in hun leven en als zij Zijn onveranderde liefde omarmen. We weten dat elke vrouw die Gods Woord leest, verandering kan brengen in haar gezin, in haar omgeving en in haar land. Echt: elke vrouw.

Doe je mee met deze zesweekse studie? Lees mee met de overdenkingen en doe mee in een groep, zodat je niet alleen bent als je Gods Woord bestudeert, maar vrouwen om je heen hebt om samen Gods Woord open te doen. Wil je graag meedoen via e-mail, whatsapp of signal? Stuur dan een mailtje en we nemen contact met je op!

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente