Introductie nieuwe studie ‘Wapenrusting van God: Gaan in de kracht en bescherming van onze Heer’

Lieve zus, het is tijd om je wapenrusting aan te trekken. Om ons heen voltrekt zich een strijd die onze gedachten, gezinnen, vrienden en toekomst aangrijpt. Tegen wil en dank worden ook wij daarin meegezogen. Deze onzichtbare geestelijke oorlog wordt vanaf het Oude Testament tot aan het Nieuwe Testament besproken en ieder van ons staat er middenin, elke dag opnieuw.

De Bijbelstudie die we nu gaan volgen is een ‘alles-of-niets’ soort studie. We gaan de Bijbel niet alleen maar lezen, we gaan ook leren hoe we de krachtigste geestelijke wapenrusting aan kunnen trekken, die wij van onze liefdevolle Vader hebben gekregen. In deze tijd kunnen wij als christenen niet langer passief leven. We moeten in wijsheid standhouden en strijden. Als gelovigen in Jezus Christus hebben wij de beschikking over de ultieme wapenrusting voor onze strijd: de wapenrusting van God. Wees niet bang! God heeft je uitgerust met alle wapens die je nodig hebt om te vechten en te overwinnen in de strijd.

De wapenrusting van God is een metafoor die in het boek Efeze wordt gebruikt om de geestelijke bescherming en kracht te beschrijven die wij als volgers van Christus tot onze beschikking hebben. Deze komende zes weken zullen we leren hoe we elk onderdeel van die wapenrusting kunnen ‘aantrekken’. De wapenrusting bestaat uit de gordel van de waarheid, het borstharnas van de gerechtigheid, de schoenen van vrede, het schild van het geloof, de helm van de zaligheid en het zwaard van de Geest. Elk onderdeel van de wapenrusting staat voor een ander aspect van ons geloof en onze relatie met God. Wanneer we elk onderdeel aantrekken zijn we beter in staat stand te houden tegen de aanvallen van de duivel.

Hier trekken we de grens. We geven geen terrein meer prijs. In deze zesweekse studie leren we de wapenrusting aan te trekken, standvastig te zijn en te strijden. We zijn niet meer blind voor de listen van de vijand. We kennen zijn doelen en we staan vast op de waarheid van Gods Woord, gekleed in de wapenrusting die Hij ons heeft gegeven. We gaan vol vertrouwen de strijd aan in de wetenschap dat God de oorlog al gewonnen heeft.

Het is tijd om de wapenrusting aan te trekken, lieve zus.

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente