Introductie nieuwe studie ‘Niet alleen’. Gemaakt voor gemeenschap in een eenzame wereld

‘Leven in gemeenschap’. Het klinkt makkelijk en bij sommige mensen lijkt het dat ook te zijn. Maar ik weet dat het moeilijk is, laat ik daarmee beginnen. Want wil ik eerlijk zijn, voordat we met deze studie over het leven in gemeenschap beginnen, het is niet makkelijk. Ja, we zijn er inderdaad voor gemaakt. Het is een onderdeel van Gods plan, en als we deze Bijbelse gemeenschap met elkaar niet in ons leven hebben, lopen we bijzondere zegen mis. Laat je echter niet ontmoedigen als je er moeite mee hebt. Bedenk daarentegen dat je in goed gezelschap bent. 

Als eerste moeten we leren begrijpen wat een Bijbelse gemeenschap is en wat niet. 

Een Bijbelse gemeenschap is een groep gelijkgestemde christenen zich toewijden aan het leren uit Gods Woord en het toepassen hiervan in hun leven. Het is meer dan een vereniging of een groep vrienden met dezelfde interesses. Leven in een Bijbelse gemeenschap betekent dieper gaan dan de oppervlakkige gesprekken en bewust samen tijd doorbrengen om elkaar te bemoedigen en op te bouwen in Gods Woord. Deze mensen worden gedreven door de liefde voor God, de liefde voor elkaar en een verlangen om elkaar te helpen leven in gehoorzaamheid aan God, tot Zijn eer.  

Een Bijbelse gemeenschap opbouwen vraagt tijd en gebed. Laat je niet ontmoedigen als anderen zwijgen, je afwijzen of zich niet willen inzetten. Zo verging het mij ook; had ik al gezegd dat dit niet altijd makkelijk is? Vergeet niet dat de kwaliteit van de vriendschappen belangrijker is dan de hoeveelheid mensen. Geef dit proces aan God over en vraag Hem om jouw vriendschappen te zegenen. Bid dat Hij je naar de juiste mensen wil leiden en schroom dan niet om hen uit te nodigen in je leven. Bid, zoek contact, nodig uit en laat de rest aan God over. 

Laten we deze vier weken gebruiken om te bidden om een Bijbelse gemeenschap in ons leven, tot Gods eer. Vergeet niet dat we allemaal het verlangen hebben om gekend te worden en geliefd te zijn. Wij zijn niet gemaakt om alleen te zijn, we zijn gemaakt voor gemeenschap!

Bid, zoek contact, nodig uit en laat de rest aan God over.  

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente