God is gek op jou

Regelmatig breng ik een weekeind door met een heel aantal andere prachtige dochters van God. Dan hebben we een bungalow gehuurd en nemen we de tijd om samen met elkaar bij God te zijn. Wat een zegen is dat elke keer weer. Het is zo mooi om te leren en te zien hoe iedereen op haar eigen unieke manier een relatie heeft met God. Wanneer ik tijdens zo’n weekeind om me heen kijk word ik geraakt door Gods creativiteit. Hij maakte elke vrouw en zette haar in haar eigen kracht om te schitteren en tot zegen te zijn in deze wereld. Wanneer ik hier bij stil sta, raakt het me ook hoe wij vrouwen onszelf zo vaak tekort doen. Het lijkt wel alsof het in ons bloed zit om onszelf weg te cijferen en om de complimenten die we krijgen direct weg te wuiven. Misschien is dit wel gevolg van de vloek die in het paradijs is uitgesproken en valt de vijand ons stelselmatig aan op onze identiteit. Alsof alle prachtige eigenschappen die God in ons heeft gelegd niet waardevol zijn. Alsof wij vrouwen niet waardevol zijn. Lieve vrouw, prachtige zus, dit is echt de grootste leugen en aanklacht die in ons hoofd kan klinken. Laat me je bemoedigen met Gods waarheid over jou!

Deze week raakt het verhaal van Hannah mij opnieuw. In haar tijd werd de identiteit van de vrouw als het ware bepaald door haar echtgenoot én haar vruchtbaarheid. Hannah had status via haar liefdevolle echtgenoot, maar voelde zich waardeloos vanwege haar onvruchtbaarheid. Misschien speelt dat in onze huidige maatschappij in mindere mate, toch merk ik om heen dat het hebben van een man en het hebben van kinderen van invloed is hoe wij vrouwen naar onszelf kijken. Daar komt dan nog bij dat tegenwoordig het hebben van een baan buitenshuis ook nog mee telt. In het verhaal van Hannah vind ik het prachtig en aanmoedigend hoe zij, ondanks haar intense verdriet, naar God gaat. Temidden van het gevoel van minderwaardigheid en afwijzing roept ze het uit naar God. Omdat ze weet en erkent dat God alles in Zijn hand houdt. We weten dat gebed krachtig is. Onze verlangens mogen er zijn en we weten dat God wil dat het goed  met ons gaat. God is ons genadig, Hij zegent ons met genade op genade.

Wij zijn Gods kinderen, door het bloed van Jezus mogen wij staan in de erfenis die God ons toebedeelt. Onze identiteit ligt in God zelf. En Zijn Heilige Geest verzegelt dit. Vanuit die wetenschap mogen we met zekerheid weten dat wij vrouwen waardevol zijn. Jij én ik zijn innig geliefd door onze Vader in de hemel. Hij is vol vreugde over jou en mij. Hij heeft mooie plannen voor ons. Hij zal met je zijn. Welke status je dan ook volgens wereldse begrippen je hebt, ten diepste is dat niet het belangrijkste. Het is mijn gebed dat jij je geborgen weet in de palm van Gods hand. Hoe Hij naar je kijkt is bepalend voor jouw identiteit. Wanneer jij je minderwaardig voelt of niet gezien, ga dan net als
Hannah naar God. Ga juist dan naar God. Zoek in Zijn woord naar Zijn waarheid over jou en laat dat bepalend zijn voor hoe jij over jezelf denkt. Ga maar voor de spiegel staan en proclameer het maar over jezelf. Herhaal het elke dag tegen jezelf, vul je hoofd met Gods waarheid.

Mijn hemelse Vader is helemaal gek op mij, Hij heeft mij onvoorwaardelijk lief. Hij is ontzettend trots op mij. Ik ben Gods geliefde dochter.

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente