Getuigenis – Leesplan en uitdaging week 1 – De zaligsprekingen

Uitdaging
Ga bij jezelf na of er een gebied in je leven is waar je nog teveel zelf ‘aan het werk’ bent, en je meer arm mag worden van jezelf. Kijk ook om je heen naar mensen die troost kunnen gebruiken, bel iemand op of leg een bezoekje af aan een eenzaam persoon waar je al tijden naartoe wilde.

Getuigenis

Er is een tijd in mijn leven geweest dat mijn hart leeg was. Ik was op zoek naar liefde en aanvaarding, maar nergens vond ik voldoening. Ik voelde me enorm verloren.

Ik ben opgegroeid in een familie en in een gemeenschap waar vrouwen zich niet mogen uiten. Meisjes moeten zich aan de regels houden, anders worden ze gestraft. Tevergeefs zocht ik aldoor naar goedkeuring van anderen en ik haatte mijzelf en mijn leven. Tot drie keer toe probeerde mijn leven te beëindigen. God zij dank dat het mij niet is gelukt!

Toen ik aan de universiteit ging studeren, bracht mijn broer me in aanraking met een christelijke groepering die mij tot Jezus bracht.

In februari 1983 nam ik Jezus Christus aan als mijn verlosser en mijn Heer en vanaf dat moment zijn mijn hart en mijn leven veranderd. Mijn hart was vol van Zijn liefde, mijn leven heeft nu betekenis. Hij nam mij aan zoals ik ben, Hij houdt mijn hand vast en verandert mij stap voor stap. In Hem weet ik nu hoe waardevol ik ben.

Ik ben nog vaak gestruikeld op mijn weg met Jezus en ik ben zelfs regelmatig van Hem weggelopen, maar Hij heeft mij nooit losgelaten. Hij bleef mij trouw, zelfs wanneer ik dat vaak niet was. 

Hij is altijd goed. 

Toen ik naar Amerika kwam, heb ik God gebeden mij de kans te geven Hem te dienen, omdat het moeilijk voor mij is om goed contact te maken met anderen. God kende mijn hart! Toen een vriendin mij vertelde over LGG vertelde ze ook dat er behoefte was aan een Arabische vertaler. Ik wist meteen dat God mijn gebed had beantwoord. In het begin was ik bang dat ik het misschien niet zou kunnen en dat ik niet goed genoeg zou zijn, maar God maakte mij duidelijk dat het niet mijn werk is, maar Zijn werk en Zijn kracht openbaart zich in onze zwakheid.

Wafa Alnemri, Verenigde Staten
LGG Arabische tak

Hij nam mij aan zoals ik ben, Hij houdt mijn hand vast en verandert mij stap voor stap. In Hem weet ik nu hoe waardevol ik ben.

 

Om in contact te komen met de LGG Arabische tak:

Ken je iemand die onze Love God Greatly Bijbelstudies in het Arabisch kan gebruiken? Vertel hen dan over LGG Arabisch en alle geweldige Bijbelstudiematerialen die we aanbieden om hen toe te rusten met Gods Woord!

 

 

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente