Een biddende vrouw

Heb jij ook wel eens het gevoel in een situatie te zitten die zo hopeloos lijkt dat je niks anders meer kan doen dan bidden!? Bid jij alleen of juist graag met anderen? Misschien ben jij wel een moeder die trouw elke ochtend bidt voor haar kinderen. Of ben jij iemand die liefdevol voor iedereen bidt die dat nodig heeft, maar vergeet voor jezelf en je eigen situaties te bidden.

 

Deze week lezen we over biddende vrouwen in de bijbel. Elke vrouw bidt op haar eigen manier. De ene intensief, elke dag voor hetzelfde. Een ander vanuit wanhoop of juist vanuit belofte. Toch zien we overeenkomsten bij elke vrouw waar we deze week over lezen. God ziet en hoort hen.

 

Elke biddende vrouw wordt door God gezien. Wat een bemoediging. Want uiteindelijk is dat vooral wat we nodig hebben. In ons dagelijks leven willen we ook graag gezien worden. We willen graag dat anderen zien wat we doen. Nog belangrijker; we willen graag dat anderen ons zien én erkennen wie we zijn. Wij vrouwen zijn ook best goed in het zien en (aan)horen van een ander en we weerspiegelen daarmee een stukje van Gods karakter.

 

Wat houdt bidden voor jou persoonlijk in? Wat betekent het voor jou en hoe geef je daar vorm aan? Er zijn al veel boeken over dit onderwerp geschreven en nog niet zo heel lang geleden hebben we er ook nog een studie over gedaan. Het is voor iedereen persoonlijk en waarschijnlijk ook anders omdat we allemaal anders zijn. En dat is prima. Voor God maakt dat niet uit.

Hij is Dezelfde en zal altijd Dezelfde blijven. Hierdoor kunnen we er ook op vertrouwen dat Hij ons altijd zal zien en horen.

Als we naar de biddende vrouwen van deze week kijken dan zien we de verschillende momenten, verschillende situaties en hun verschillende manieren van bidden. In van alles verschillend, toch zien we één grote overeenkomst; er vindt een ontmoeting plaats, tussen God en die vrouw.

Zo mogen we ons gebed van nu ook zien. Elke keer wanneer jij het uitroept naar God, of dat nu in wanhoop of uit blijdschap is, telkens vindt er op dat moment een ontmoeting plaats tussen jou en God. God ziet én hoort jou op dat moment. Jij mag je gezien weten door God. Wanneer je Zijn zorg nodig hebt, zal God de Vader je zien en jou omringen met Zijn zorgzame armen. Wanneer jij Gods vergeving nodig hebt, dan ziet Jezus jou en zal Zijn vergeving volkomen zijn omdat Hij met Zijn vergoten bloed de losprijs voor jou volledig betaald heeft. Wanneer jij God vraagt om Zijn wijsheid en leiding in de te nemen stappen, dan zal de Heilige Geest jou zegenen met Zijn aanwezigheid en de ruimte in jou nemen om jou te laten weten welke kant jij op mag gaan.

 

In gebed zijn is eigenlijk heel simpel Gods aanwezigheid zoeken. Je mag erop vertrouwen dat wanneer je zoekt, Hij Zich zal laten vinden. God ziet jou allang en Hij is een God van relatie. Hij wil dicht bij ons zijn. Door te bidden en de tijd te nemen om Hem te zoeken, te vinden en bij Hem te zijn, kunnen we die relatie met Hem opbouwen en verdiepen. In Zijn aanwezigheid vinden we rust en vrede, we vinden antwoorden en ontvangen zegen. We ontdekken Zijn leiding en wil voor ons leven.

 

Soms kunnen we het bidden zo moeilijk maken voor onszelf. Wanneer we lezen dat we moeten ‘bidden naar Gods wil’ dan kunnen we in de kramp schieten omdat we het goed willen doen. Maar wanneer we regelmatig in Gods aanwezigheid zijn dan raken we ook steeds voller van God. Dan kan Zijn Heilige Geest steeds meer ruimte in ons innemen en dan vult Hij onze gedachten en onze verlangens. Zo kunnen we Zijn stem steeds makkelijker horen en verstaan en steeds meer leven volgens Zijn plan.

 

God is trouw en Hij is altijd dichtbij. Hij ziet en hoort ons. Hij zag de vrouwen waarover we lezen en Hij ziet jou en mij. Wij zijn Gods dochters. Heb je de ondertitel van onze studie al goed gelezen? Het gaat over Gods hart voor Zijn dochters. Gods hart voor jou en mij stroomt over. Zijn hart is vol liefde en trouw voor ons. Hij verlangt er echt naar om Zijn hart met de jouwe te delen. Om jouw leven, jouw hele zijn, van top tot teen te vullen met Hem. Wat een prachtige en bemoedigende gedachte om te onthouden.

 

Het is mijn gebed dat jij dit durft te aanvaarden, dat je God durft toe te laten in jouw leven. Dat is namelijk wel wat er gebeurt wanneer je zo’n biddende vrouw wordt. Je leven zal veranderen. Je zal God dieper leren kennen en Zijn zegenende aanwezigheid ervaren op manieren die je niet voor mogelijk had gehouden. Jij bent een dochter van de Almachtige. Ik wil je aanmoedigen om steeds vaker in gebed te gaan. Zodat God jou steeds vaker zal ontmoeten. Zodat jij op elk moment van jouw leven, op de toppen én in de diepe dalen, maar ook de periodes daar tussenin, je gezien mag weten door onze hemelse Vader.

 

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente