Agenda beheren

Het einde van 2021 is dichtbij. Al is de situatie toch weer totaal anders dan een paar week geleden gedacht. Misschien had je al plannen gemaakt om met een groter gezelschap samen kerst en oud&nieuw te vieren. Samenkomen met vrienden en familie op de meest gezellige momenten van het jaar. Opnieuw ging het dit jaar toch weer anders dan gepland. Dat zette mij aan het denken. 

Want zo vaak plan ik afspraken en zet ik ze netjes in mijn agenda, net zo vaak wijzig ik die plannen en gum ik de afspraak weer uit mijn agenda (ja ik gebruik nog een papieren versie 😉 ).

Ik realiseer me dat dingen regelen, afspraken maken en goed bij houden echt nodig is in deze maatschappij. Zeker wanneer je een gezin hebt en die combineert met een baan en misschien daarnaast ook nog wel een vrijwilligersfunctie.

Tegelijk zie en hoor ik zo vaak om me heen dat men eerst het ‘agenda beheren’ goed onder de knie moet hebben. God en de bijbel komt later wel. Vaak hoor ik om me heen dat het leven zo vol en druk is, men wil wel en is echt van plan om meer tijd aan God te besteden. Toch lijkt het wel alsof tijd met God doorbrengen het eerste is wat er bij inschiet en het laatste wat weer in de agenda gezet wordt.

Naar mijn idee zou de focus andersom moeten liggen. Jezus zelf leert ons dat we ‘eerst het Koninkrijk van God moeten zoeken, al het andere zal u daarna gegeven worden’ (Mat 6: 33). Met al het andere bedoelt Jezus alle dingen waar we ons zorgen over maken, of waar we maar voor bidden of wat we nodig hebben en waar we ons mee bezig ‘moeten’ houden. God zal voorzien, maar vraagt van ons wel een levensstijl van aanbidding. Een leven waarin God Zelf centraal staat, Hij wil ons begin en eindpunt zijn, elke dag opnieuw. 

Dit hierboven is niet bedoelt als veroordeling. Ook ik laat me gemakkelijk verleiden door als een malle mijn leven te controleren en ook ik laat ‘belangrijke’ afspraken mijn agenda beheersen. 

Tegelijk is er in mijn hart een groeiend verlangen om God mijn belangrijkste afspraak te laten zijn. Ik weet uit ervaring dat dit ten diepste echte rust en vrede geeft. Dan zweef ik op de wind, gedragen door Zijn Geest en de kracht van Gods liefde! Gisteren zag ik een Zeearend zweven boven het water, prachtig en wat zag het er makkelijk uit. Dat beeld riep in mij het verlangen op om me meer te laten gaan in de flow van de Geest. 

Bij Love God Greatly zijn we er van overtuigd dat het uiterst belangrijk is dat we als kind van God elke dag Zijn woord open doen en bestuderen. We hebben het nodig om Gods woorden te bestuderen, te mediteren en op andere manieren in ons hart te laten landen. Zo geven we God de gelegenheid om tot ons te spreken. Wanneer we als drukbezette vrouwen ten volle willen leven zoals God dat wil, in Zijn Koninkrijk volledig tot bloei willen komen en met kracht in onze bestemming te kunnen staan, dan kan dat niet zonder Gods woord en waarheid te kennen. 

Dat begint met een verlangen. 

Wij bij LGG verlangen ernaar dat veel vrouwen zich uitstrekken naar meer van Gods zichtbare aanwezigheid in hun leven. We zoeken naar zoveel mogelijke manieren en platformen om onze studies bij zoveel mogelijk vrouwen onder de aandacht te brengen. Onze eigen ervaring is dat wanneer we Gods woord open doen en het ons eigen maken, we meer van Gods aanwezigheid mogen zien en ervaren. Dat gunnen we iedereen.

Nog even en we beginnen met een nieuw jaar. Een nieuw jaar met ook een nieuwe studie. 

‘Het belang van gebed’, mij als gebedscoördinator van LGG op het lijf geschreven natuurlijk. Ik kijk er naar uit. Als LGG geloven en vertrouwen wij op de kracht van gebed. Als organisatie door God gedreven en bestuurd kunnen we niet anders. 

We wensen je een hele fijne oudejaarswisseling toe. 

Tot slot wil ik je zegenen voor in het nieuwe jaar. 

Wees gezegend met de liefdevolle zorg van onze Vader. Hij weet wat je nodig zal hebben en Hij zal voorzien. 

Wees gezegend met de kracht van Jezus. In Zijn naam zal je alles aankunnen. Hij geeft rust en gaat voor je uit om jouw wegen te effenen. 

Wees gezegend met de wijsheid en de leiding van de Heilige Geest in jou. Hij is Gods adem, altijd in jou aanwezig. Hij zal je ogen openen, je verstand vernieuwen en je hart vullen met Gods liefde, vrede, vreugde en waarheid. In Jezus naam. Amen.

 

In Gods liefde verbonden, 

Gebedscoördinator LGG Nederlands 

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente