Introductie nieuwe studie “Genadevol moederschap”.

Lieve zus, jij doet er toe! Binnenkort gaat mijn eerste van drie dochters uit huis om te studeren. Als ik terugkijk schiet ik vol. De tijd gaat snel en een nieuw seizoen van moederschap breektaan. Terugkijkend op mijn reis als moeder, wil ik je aanmoedigen om de dagen die je gegevenzijn met je kinderen te koesteren. Ik weet dat in het begin de dagen lang lijken. Maar we moeten niet vergeten dat dit seizoen van moederschap kort is. Voor je het weet zijn je kinderen, net als die van mij, volwassen.

Mijn verlangen met deze studie is om je aan te moedigen in je rol als moeder. Het heeft blijvende waarde hoe je je kinderen liefhebt, koestert en vormt in de opvoeding. Terugblikkend heb ik beter zicht op wat echt belangrijk is, en wat niet. Ik was, en ben nog steeds, een imperfecte moeder. Ik heb mijn best gedaan, maar heb vaak genoeg fouten gemaakt. Juist op die moeilijke dagen heb ik geleerd om op Jezus te steunen. De momenten dat ik faalde hebben me de kans gegeven om vergeving te vragen, mezelf nederig te maken en Gods genade te ontvangen. Het gaf me de kans om mijn kinderen te laten zien hoe het eruit ziet om Jezus te volgen, niet perfect maar trouw. Zo konden ze zien en ervaren wat genade is. We zijn allemaal onvolmaakt en gebroken, en tegelijk volmaakt geliefd door God. We hebben allemaal elke dag opnieuw Godsgenade en zegen nodig.

Lieve zus, ik weet dat het moederschap niet altijd makkelijk is. Dat betekent niet dat het niet waardevol is. Hoe je investeert in het leven van je kinderen en de volgende generatie is van waarde. De jaren die je opoffert hebben een diepe impact op je kinderen in de jaren die komen en het heefteen domino effect op toekomstige generaties. Moederschap is een prachtige roeping, vol met bergen en dalen en alles daartussenin. In het begin ervaar je eindeloos veel slapelozenachten. Later, als je kinderen volwassen worden en hun vleugels uitslaan en uit huis gaan, ervaar je weer andere slapeloze nachten. Nachten waarin je je afvraagt of je ze wel genoeg voorbereid hebt.

Ik zou willen dat ik je nu in de ogen kon kijken en je een knuffel kon geven. Ik wil je zeggen dat JIJ de perfecte moeder bent voor je kinderen. God heeft geen fout gemaakt. Jij bent precies de moeder die je kinderen nodig hebben om ze voor te bereiden op Gods roeping voor hun leven. Dus steun op Jezus op goede en slechte dagen. Haal de last van de perfecte moeder moeten zijnvan je schouders en leg het bij Jezus. Lieve vriendin, het is niet de bedoeling dat jij die last draagt.

Ga naar Jezus, wanneer je geduld opraakt en je je leeggezogen voelt. Op dagen dat je jezelf afvraagt of je het goed doet, of je niet je kinderen verpest, ga naar Jezus. En op de dagen dat de afwas zich opstapelt, de wasmand uitpuilt, en je teveel ballen in de lucht moet houden, ga naar Jezus.

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente