Woorden van waarde: introductie

Woorden hebben waarde. Het maakt uit welke woorden je kiest. Niet alleen voor jezelf maar ook voor degene tegen wie je die woorden uitspreekt. Woorden kunnen zorgen voor vertrouwen, bemoediging en herstel. Woorden kunnen ook vriendschappen verwoesten, collega’s kleineren of onzekerheid en twijfel veroorzaken.

De woorden die we kiezen kunnen een zegen of een vloek zijn. Ze zijn een bemoediging of werpen juist een barrière op. Onze woorden kunnen leven of dood brengen. Onze woorden zijn van waarde. Ben jij je bewust van de invloed van de woorden die je spreekt of schrijft?

Vandaag de dag kunnen woorden soms zo nietszeggend zijn. We spreken ze uit zonder er echt over na te denken en ze verschijnen zonder veel denkwerk op onze schermpjes. Maar het feit dat we niet werkelijk stilstaan bij de woorden die we spreken, betekent niet dat die woorden geen blijvende waarde hebben.

De woorden die we tegen onze echtgenoot zeggen zijn van waarde.

De woorden die we uitspreken tegen onze kinderen zijn van waarde.

De woorden die we aan onze vrienden appen zijn van waarde.

De woorden die we denken over onszelf zijn van waarde.

De woorden die we bidden zijn van waarde.

Onze woorden vormen onze gedachten, beïnvloeden onze daden en veranderen onze levens. Woorden hebben gevolgen en ze laten zien wat er werkelijk leeft in ons hart. Daarom is het zo belangrijk om wijs om te gaan met je woorden.

We hebben er zin in om deze studie samen met jou te gaan doen en samen onze woorden eens onder de loep te nemen. We bidden voor elke deelnemer dat deze studie ervoor zal zorgen dat er meer bemoedigingen over je lippen zullen komen, dat je bedachtzamer zult zijn bij het geven van kritiek en dat je krachtiger over de waarheid kunt communiceren.

We bidden dat we na het doen van deze studie God zullen eren met de woorden die we kiezen en dat de woorden die we spreken gebroken harten zullen helen, vermoeide zielen zullen bemoedigen en hoop zullen geven aan mensen die geen hoop meer voelen, zodat God onze woorden kan gebruiken om de wereld om ons heen te veranderen.

—————————————————

De missie van Love God Greatly is om vrouwen van over de hele wereld te helpen Gods groots lief te hebben in hun leven… met een bijbelstudie vertaald in jouw eigen taal, bereiken we vrouwen in jouw land en over de hele wereld. Als jij een studiegids koopt zijn wij in staat deze studiegids in een andere taal gratis weg te geven. Dank je wel dat jij ons op deze manier helpt om het evangelie te verspreiden! Zoek ons op internet op voor meer bemoediging. Op onze site vind je meer informatie over onze bediening en je vindt er een groep vrouwen die klaarstaat om jou te bemoedigen. Ook vind je er materialen die je helpen om meer inzicht te krijgen in Gods woord als je bezig bent met jouw bijbelstudie.

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente