Wat voor kaars ben jij?

In de vierde week van onze studie ‘de beloofde Messias’ hoop ik echt, dat je deze week de tijd kunt vinden of tijd kunt maken om Gods Woord te bestuderen. Om Zijn beloftes te lezen, maar ook de vervullingen daarvan te lezen en binnen te laten komen in je hart.  

 

Tijdens het schrijven van deze blog kwamen er zoveel personen, bekend of niet, met of zonder naam, naar voren in de bijbelgedeelten die we deze week gelezen hebben of nog gaan lezen. Natuurlijk de bekende namen van Maria en Elisabeth, Jozef en Zacharias, Simeon en Anna, de herders en de wijzen. Maar in het plan van God gebruikt Hij nog veel mensen op Zijn tijd, plaats en wijze. Denk aan de ouders van Maria die haar uithuwelijken aan Jozef, de herbergier, de man van wie Jozef de ezel kocht als hij dat gedaan heeft ;-), degene van wie het huis in Bethlehem was, de engelen, keizer Augustus, koning Herodes, de hogepriesters en schriftgeleerden. Degene die de volgorde bepaalde bij tempeldienst in de tijd van Zacharias. 

 

Zovelen die een schakel vormden in Zijn grote plan. En dat grote plan gaat door, met jou en mij om Zijn liefde te laten zien, te vertellen of uit te dragen in deze wereld. Ik moest denken aan het overbekende kinderlied:

 

Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht
dat wij zijn als kaarsjes, brandend in de nacht
en Hij wenst dat ieder tot zijn ere schijn’
jij in jouw klein hoekje en ik in ’t mijn.

Jezus zegt dat Hij ieders kaarsje ziet
of het helder licht geeft of ook bijna niet
Hij ziet uit de Hemel of wij lichtjes zijn
jij in jouw klein hoekje en ik in ’t mijn.

Jezus zegt ons ook dat ’t zo donker is
overal op aarde zond’ en droefenis
laat ons dan in ’t duister held’re lichtjes zijn
jij in jouw klein hoekje en ik in ’t mijn.

Over dat kleine hoekje en andere stukjes in het lied  kun je discussiëren, maar die kaarsen die aan staan…die geven, hoe dan ook, licht. Een lichtend licht mogen wij zijn!

Ik heb me de afgelopen tijd weer verlekkerd aan de vele kaarsen die er te koop zijn. Lange, korte, dikke en dunne. De vele verschillende vormen van sneeuwpoppen, engelen, kerstbomen en sterren. De geuren, met of zonder knetterend haardvuur. Adventskaarsen en kaarsen met kersttaferelen of een tekst. Kaarsen op batterij, zelfs met een timer en afgelopen weekend zag ik zelf kaarsen met een afstandsbediening😉

Met die kaarsen kunnen we een prachtige vergelijking maken. Die kaarsen verlichten de omgeving, laten die soms lekker ruiken, worden aangestoken, op welke wijze ook. 

Als wij een kaars zijn, in welke vorm dan ook, dan zijn wij Lichtdragers en Lichtbrengers, wij laten Jezus zien op de plek waar wij zijn. De ene vrouw zal fel schijnen, de andere heeft misschien maar een klein vlammetje. En soms is het net waar de kaars staat en hoe die brandt. Maar de kaarsen bij elkaar verlichten een groot gedeelte. Met elkaar…de gelovigen zijn met elkaar en zo mogen wij Gods liefde laten schijnen, elke vrouw in ‘haar eigen hoek’! 

 

Dank God voor jouw vorm en licht, dank Hem voor de anderen in jouw omgeving. Net zoals al die namen van mensen in de bijbel helpen om Gods beloften te vervullen, of ze nu bij naam genoemd worden of niet,  zo mogen wij ook een schakel zijn in Gods plan!

 

In deze donkere wereld mogen wij ons licht laten schijnen. Laat je aanzetten, laat je ontsteken, schijn en geur, tot eer en glorie van Zijn grote Naam! Schijn jij mee?

 

Ik wens je een Licht en warm kerstfeest toe! 

 

Liefs, 

 

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente