Vrij van schaamte introductie

Schaamte is stiekem. Het zorgt ervoor dat je je wilt verstoppen en onzichtbaar wilt zijn. Het belemmert ons en het zorgt ervoor dat we het gevoel hebben dat we tekortschieten. In een flits neemt het je zelfvertrouwen weg en het herinnert je maar al te graag aan jouw tekortkomingen.

Of we het nu willen toegeven of niet, de kracht van schaamte beïnvloedt ons allemaal. Schaamte wil ons ervan weerhouden om te leven zoals God het voor ons heeft bedoeld: een leven vol geloof. Schaamte zorgt ervoor dat we ons niet laten leiden door onze mogelijkheden, maar door spijt, onzekerheid en twijfel. Schaamte maakt geen onderscheid. Het raakt ons allemaal, ongeacht onze achtergrond, leeftijd of woonplaats.

Maar nu is het genoeg geweest! Het is tijd om onze schaamte kennis te laten maken met Degene die al onze schaamte wegneemt.

De komende weken lezen we elf verschillende verhalen uit Gods Woord en we zien in deze Bijbelteksten hoe God de strijd aangaat met de schaamte – voor de mensen uit de verhalen en voor ons.

We lezen hoe God Adam en Eva helpt om schaamte en schuld van zich af te schudden en Gods liefdevolle genade te accepteren. Abraham en Sara leerden om de strijd aan te gaan met de schaamte toen zij kinderloos bleven. Ze vertrouwden op Gods verlossing toen zij fouten maakten. Mozes schaamde zich toen hij ontdekte dat hij het niet alleen kon. Hij vertrouwde erop dat God Zijn werk zou doen in zijn leven, ook al voelde hij twijfel en onzekerheid. Naomi leerde haar schaamte over beslissingen uit het verleden los te laten. Ze vertrouwde dat God iets beters voor haar in petto had. Gideon schaamde zich voor zijn zwakheid en liet die schaamte los. Hij kreeg het vertrouwen dat hij de taak die God hem had gegeven aankon, omdat God niet alleen roept, maar ook toerust.

Al deze verhalen laten ons zien dat God onze schaamte verbreekt. Dat deed Hij vroeger en dat doet Hij vandaag. We hoeven niet gebukt te gaan onder de macht die schaamte heeft. God kan die schaamte verbreken door Zijn kracht. In deze studie laten we je zien hoe Hij dat doet.

We bidden dat God je tijdens deze studie zal toerusten en zal bemoedigen met Zijn Woord, zodat je zult leren om tegen de schaamte te vechten en zodat Gods liefde, vergeving en verlossing een grote plek mogen innemen in jouw leven. We bidden dat je na deze studie met opgeheven hoofd en met geloof en vertrouwen verder kunt gaan, omdat je weet dat God voor je is. Laten we samen iets doen tegen de kracht die schaamte heeft in ons leven. Laten we samen de vrijheid die we in Christus hebben omarmen – Hij is onze ultieme verlosser en bevrijdt ons ook van schaamte. We kijken ernaar uit om samen met jou aan deze studie te beginnen!


Doe je mee met deze vierweekse studie? Je kunt op maandag, woensdag en vrijdag blogs vinden die bij deze studie passen. Lees mee met de overdenkingen en doe mee in een groep, zodat je niet alleen bent als je Gods Woord bestudeert, maar vrouwen om je heen hebt om samen Gods Woord open te doen. Samen kunnen we ontdekken hoe we vrij van schaamte kunnen zijn door de vrijheid die we vinden in en door Christus, die onze schaamte verbreekt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente