Op het juiste tijdstip

Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat de afgelopen vele maanden chaotisch en verontrustend waren. Ik bemerkte bij mezelf een soort verlamming– ik werd als het ware opgeslokt door eindeloze nieuwsberichten over het coronavirus, sociale onrechtvaardigheid, onrust en politiek. Mijn kinderen vroegen zich af of de zombies de wereld over zouden gaan nemen. Nee. (Ik bedoel, ik hoop van niet! Maar het is 2020, dus wie zal het zeggen?!)

De verzen van vandaag uit Hebreeën 4 zijn een paar van mijn favorieten en ze brengen me te midden van alle gekkigheid weer op de plek waar ik moet zijn.

Want wij hebben geen Hogepriester Die geen medelijden kan hebben met onze zwakheden, maar Een Die in alles op dezelfde wijze als wij is verzocht, maar zonder zonde. Laten wij dan met vrijmoedigheid naderen tot de troon van de genade, opdat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden om geholpen te worden op het juiste tijdstip.

Jezus begrijpt de diepte van onze mens-zijn. 

Wat jou ook bindt, Jezus is erdoor verleid of heeft het gevoeld. Onze worstelingen verrassen Hem niet.

Grote verliezen, angsten, tekortkomingen? Gooi ze aan Zijn voeten.

Vragen, gebeden, hoop? Breng die ook.

Jezus is een ontfermende priester voor ons.

Hij reageert niet met ongeduld, walging of minachting op ons. Hij begrijpt ons en Hij is onze trooster.

We worden aangemoedigd om tot Gods troon te naderen. (Als ik me dit probeer voor te stellen, hoor ik een liedje van Hillsong in mijn hoofd: ‘Wie ben ik dat de hoogste Heer mij welkom heet?’) Ik vind het moeilijk om echt te vatten dat ik in de eerdergenoemde ruimte welkom ben, laat staan dat ik vrijmoedig binnen mag komen.

Vriendinnen, nu de hele wereld schudt en uiteen dreigt te vallen blijft onze God onveranderlijk. De afgelopen periode maakte mij sprakeloos, maar we mogen Gods woord bidden zoals het in Hebreeën 4:16 geschreven staat:

‘Laten wij dan met vrijmoedigheid naderen tot de troon van de genade, opdat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden om geholpen te worden op het juiste tijdstip.’ 

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente