Nieuwe studie: vrij van schaamte

Heb jij last van schaamte?

Schaamte maakt geen onderscheid. Het raakt ons allemaal, ongeacht onze achtergrond, leeftijd of woonplaats. Schaamte is stiekem. Het zorgt ervoor dat je je wilt verstoppen en onzichtbaar wilt zijn. Het belemmert ons en het zorgt ervoor dat we het gevoel hebben dat we tekortschieten. In een flits neemt het je zelfvertrouwen weg en het herinnert je maar al te graag aan jouw tekortkomingen.

Het is tijd om onze schaamte kennis te laten maken met Degene die al onze schaamte wegneemt.

Of we het nu willen toegeven of niet, de kracht van schaamte beïnvloedt ons allemaal. Schaamte wil ons ervan weerhouden om te leven zoals God het voor ons heeft bedoeld: een leven vol geloof. Schaamte zorgt ervoor dat we ons niet laten leiden door onze mogelijkheden, maar door spijt, onzekerheid en twijfel.

De komende vier weken lezen we elf verschillende verhalen uit Gods Woord en we zien in deze Bijbelteksten hoe God de strijd aangaat met de schaamte – voor de mensen uit de verhalen en voor ons.

God verbreekt de schaamte. Dat deed Hij vroeger en dat doet Hij vandaag. We hoeven niet gebukt te gaan onder de macht die schaamte heeft. God kan die schaamte verbreken door Zijn kracht. In deze studie laten we je zien hoe Hij dat doet.

Doe je mee met deze vierweekse studie? Je kunt op maandag, woensdag en vrijdag blogs op de website vinden die bij deze studie passen. Lees mee met de overdenkingen en doe mee in een groep, zodat je niet alleen bent als je Gods Woord bestudeert, maar vrouwen om je heen hebt om samen Gods Woord open te doen. Samen kunnen we ontdekken hoe we vrij van schaamte kunnen zijn door de vrijheid die we vinden in en door Christus, die onze schaamte verbreekt.

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente