Nieuwe studie over Abraham en Izak!

Wat vraagt God van ons? Met deze vraag worstelen we allemaal, in de veronderstelling dat er toch iets moet zijn wat wij kunnen doen waardoor we eens en voor altijd Gods goedkeuring kunnen ontvangen. Het enige wat God van ons vraagt is geloof.

En hij geloofde in de HEERE, en Die rekende hem dat tot gerechtigheid. – Genesis 15:6

Het enige wat God ooit van ons heeft gevraagd is ons geloof. Hij vroeg Adam en Eva te geloven dat Zijn bevelen goed waren en gehoorzaamheid waard waren. Hij vroeg Noach Hem te vertrouwen en een ark te bouwen om zijn familie te redden. Hij vroeg Abram zijn land en zijn familie te verlaten en te gaan naar het land dat God hem zou wijzen.

God vraagt ons vandaag te geloven in het verlossingswerk van Zijn Zoon, Jezus Christus. Hij is onze redding en kan in al onze behoeften te voorzien. Hij vraagt dat wij onze eeuwigheid en ons dagelijks leven aan Hem toevertrouwen. Wanneer wij geloven dat Jezus gestorven is om ons van onze zonden te verlossen en we Zijn geboden gehoorzamen, dan leven we in geloof. God eist geen perfectie van ons; Hij verlangt slechts van ons dat wij in geloof met Hem onze weg gaan.

Wanneer we moeite hebben te begrijpen wat God van ons vraagt, kunnen we de levens van de geloofshelden uit de Bijbel onderzoeken en hun voorbeeld bestuderen. In de studie Een geloof vol vertrouwen nemen we het geloofsleven van Abram (later Abraham genoemd) en zijn zoon Izak onder de loep. Abraham en Izak waren niet volmaakt. God deed hen beiden een grote belofte, maar er waren genoeg momenten dat hun handelen niet overeenkwam met hun geloof. God rekende het Abraham tot gerechtigheid nog voordat hij ook maar iets anders dan geloof van hem had gevraagd.

Volg samen met ons deze zesweekse studie via YouVersion of op onze website. Naast de dagelijkse overdenkingen kan je elke maandag, woensdag en vrijdag op onze website nieuwe blogs vinden die gaan over deze studie. Via Facebook kan je in contact komen met anderen die deze studie volgen, zodat we elkaar kunnen bemoedigen en samen de levens van Abraham en Izak kunnen onderzoeken en ontdekken wat het betekent om te leven in geloof. We hebben groepen waarbij je je kan aansluiten op whatsapp en via e-mail. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Onze studie start 13 september a.s. In de week hiervoor kan je de download vinden op onze website en het leesplan in YouVersion. Volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte gehouden te worden!