Nieuwe studie: Markus

 

Het Evangelie volgens Markus

 

Als ons leven moeilijk is en vol uitdagingen zit, hebben we troost nodig. Als we niet weten bij wie we terecht kunnen, hebben we hoop nodig. Als we zondigen, hebben we een Redder nodig. Als we twijfelen aan ons geloof, hebben we zekerheid nodig.

 

Jezus is onze troost, onze hoop, onze Redder en onze zekerheid. Hij is de langverwachte Messias; Degene op wie altijd is gewacht en Degene op wie wij wachten. Hij is Gods Zoon. Hij is de Christus.

 

“Werkelijk, deze mens was Gods Zoon.” – Markus 15:39

 

Het Evangelie volgens Markus is een krachtig verslag van het leven van Jezus. Het toont Jezus’ karakter op elke pagina. Op wonderbaarlijke wijze krijgen wij Zijn bereidheid om te lijden en te dienen te zien, maar ook Zijn kracht en Godheid. Door elk verhaal heen vraagt de auteur je impliciet: “Waar is jouw geloof?” Als je het Evangelie volgens Markus leest, kun je niet anders dan je afvragen of je jouw geloof hebt gesteld in Jezus of in jezelf.

 

Het evangelie volgens Markus is een Bijbelstudie over het Markusevangelie. Zes weken lang bestuderen we dit belangrijke verslag van Jezus’ leven en we stellen onszelf de vraag: “Waar is jouw geloof?” Er staan twee opvallende uitspraken over Wie Jezus is in dit Evangelie. We hopen dat je tijdens deze studie net zoals Petrus een antwoord krijgt op de vraag Wie Jezus is: “U bent de Christus.” (Markus 8:29) Als je graag een groot geloof wilt hebben in Wie Jezus is en in wat Hij kan doen, dan is deze Bijbelstudie wat voor jou!

 

Doe je mee met deze zesweekse studie? Op onze website kun je op maandag, woensdag en vrijdag blogs lezen die bij deze studie passen. Lees mee met de overdenkingen en doe mee in een groep, zodat je niet alleen bent als je Gods Woord bestudeert, maar vrouwen om je heen hebt om samen Gods Woord open te doen. We groeien samen in ons geloof als we meer leren over onze Verlosser.

 


 

Om in contact te komen met een groep om samen mee te studeren kan je naar onze Facebook pagina gaan, klik op ‘groep bezoeken‘ en meld je aan!

Geen Facebook? We hebben ook een kleine Whatsapp groep actief waar je aan mee kan doen. Stuur een mailtje naar [email protected] voor het telefoonnummer.

Heb je zelf een groepje die je leidt en wil je graag op de hoogte gehouden worden van onze updates? Vul dit formulier in en ontvang een mail voor de studie begint met bemoediging, gebed, informatie en tips!

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente