Nieuwe studie: In het begin

In het begin

Niets kan God verrassen. Vanaf het begin was Hij van plan om leven te scheppen op aarde. Vanaf het begin schiep Hij de mens naar Zijn beeld. Vanaf het begin verlangde Hij naar een relatie met ieder van ons. En vanaf het begin had Hij een plan voor onze verlossing.

“In het begin schiep God de hemel en de aarde.” – Genesis 1:1

Wat gebeurde er toen God de aarde tot in de kleinste details schiep? Wat betekent het om naar Gods beeld geschapen te zijn? Wat gebeurde er in de hof toen Adam en Eva voor het eerst zondigden? Waarom liet God überhaupt toe dat Adam en Eva bij die verboden vrucht konden? Werd de hele aarde door de zondvloed overspoeld? Waarom staan er zoveel geslachtregisters in Genesis? Wat gebeurde er bij de toren van Babel?

In het begin is een Bijbelstudie over Genesis 1-11. In deze zesweekse studie zullen we een aantal onderwerpen onderzoeken: het scheppingsverhaal, de oorsprong van de mens, de invloed van zonde op de wereld, de onmiddellijke belofte van verlossing, de redenen voor de zondvloed, Gods zegenende aandacht waarmee Hij in alles voorzag voor Noach en zijn familie, Gods eerste verbond met de mens en het geslachtsregister van de Messias.

Als je de Bijbel bestudeert, leer je veel dingen en komen er tegelijkertijd ook veel nieuwe vragen in je op. In het begin is een studie die je uitdaagt om aan de slag te gaan met theologische concepten en met vragen over je geloof. Door te bestuderen hoe God de mens maakte en met hem omging, kunnen we veel leren over hoe Hij nu werkt in ons leven en in de wereld om ons heen.

Doe je mee met deze zesweekse studie? Op onze website kun je op maandag, woensdag en vrijdag blogs lezen die bij deze studie passen. Lees mee met de overdenkingen en doe mee in een groep, zodat je niet alleen bent als je Gods Woord bestudeert, maar vrouwen om je heen hebt met wie je samen Gods Woord open kunt doen. Samen bestuderen we de Bijbel om meer te leren over Gods scheppingsverhaal in Genesis 1-11.


Om in contact te komen met een groep om samen mee te studeren kan je naar onze Facebook pagina gaan, klik op ‘groep bezoeken‘ en meld je aan!

Geen Facebook? We hebben ook een kleine Whatsapp groep actief waar je aan mee kan doen. Stuur een mailtje naar [email protected] voor het telefoonnummer.

Heb je zelf een groepje die je leidt en wil je graag op de hoogte gehouden worden van onze updates? Vul dit formulier in en ontvang een mail voor de studie begint met bemoediging, gebed, informatie en tips!