Koningsdag

In ons huishouden is de geur One van Calvin Klein groot favoriet. Heel wat jaren geleden, toen ik nog jong was, heb ik hem ontdekt en nog steeds vind ik hem erg lekker. Sinds enkele jaren gebruikt onze jongste zoon deze geur ook naar hartelust. Regelmatig krijg ik een knuffel van mijn zoon. En vooral wanneer hij zich net ondergedompeld heeft met het Calvin Klein luchtje dan blijft deze aangename geur nog langere tijd ook om mij heen hangen. Ik hou ervan. De geur doet me denken aan een fijne periode in mijn jeugd. Misschien herken je dat een bepaalde geur je een goed gevoel kan geven.

 

In de bijbel lezen we ook regelmatig over geuren. Al in het Oude testament lezen we over geurige offers die God welgevallig zijn. En we lezen over sterk geurende zalfolie voor priesters en koningen. Wist je dat de olie waar een koning zich mee liet insmeren wel een week lang om de koning bleef hangen? Zo kon je hem ruiken vanaf een afstandje. Niemand anders mocht deze speciale olie gebruiken, toch herkende iedereen deze olie en wist men dus dat de koning eraan kwam. Deze olie was zo sterk dat wanneer je als ‘gewoon’ mens in de buurt van de koning was de geur ook om jou bleef hangen. Anderen konden dus ruiken aan jou dat je in de buurt van de koning was geweest!

 

In 2 Korinthe 2 vers 14 en 15 lezen we ook over hoe wij een aangename geur kunnen verspreiden:

En God zij dank, Die ons in Christus altijd doet triomferen en door ons de geur van Zijn kennis op iedere plaats openbaar maakt. Want wij zijn voor God een aangename geur van Christus, onder hen die zalig worden en onder hen die verloren gaan.

Ook nu nog mogen en kunnen wij, als dochters van onze Koning Zijn geur verspreiden in deze wereld. De kennis die wij hebben over God, onze Koning mogen we delen met iedereen die op ons pad komt. Door te laten weten en te laten zien wie we zijn in Christus maken we God bekend. Zo worden wij een aangename geur genoemd. Wat bijzonder is dat eigenlijk. Zo vaak denk ik bij mezelf dat ik tekort schiet in het evangeliseren. Ik ga niet langs deuren, ik sta niet in de stad of op een podium om iedereen te vertellen wie God is.

Toch mag ik, en jij ook, op onze eigen unieke manier Gods waarheid verkondigen.

Het is net als die koningen in het Oude Testament die hun bijzondere authentieke geur verspreiden door zich onder hun bevolking te bewegen. Zo is het ook met God en ons. Door in de nabijheid te zijn van onze Koning laten we ons omringen met Zijn geur. God is liefde, geduldig, zachtmoedig en barmhartig. Wanneer we steeds vaker in Gods aanwezigheid zijn, zullen wij ook, door Gods Geest in ons, steeds liefdevoller, geduldiger, zachtmoediger en barmhartiger naar de wereld om ons heen  kunnen zijn. Zo gaan mensen steeds beter aan ons merken dat wij de allerhoogste Koning dienen en volgen.

 

Vandaag vieren we Koningsdag, het land kleurt oranje en misschien ben jij ook wel in iets oranjes gehuld. Dat laat vandaag zien dat je Nederlander bent.

Het is mijn gebed dat jij elke dag van je leven kan laten zien dat jij een dochter van onze Koning bent. Weet dat God jou in elk geval een aangename geur vindt verspreiden.

In Christus triomfeer jij. Jij als koningsdochter maakt Zijn naam bekend. Omdat je Zijn dochter bent!

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente