Introductie op ‘Toegewijd aan God – een leven tot Gods eer’

Een leven leiden tot eer van God gaat niet zonder slag of stoot. Vergis je niet, het zet ons apart en het vraagt toewijding. De wereld waarin wij leven raakt steeds verder van God verwijderd en ons leven zal steeds minder bij deze wereld passen. Niet omdat wij zo goed zijn, maar omdat we God liefhebben.


Ik weet dat het niet makkelijk is. De culturele gewoontes van onze maatschappij trekken onophoudelijk aan ons en waar wij ons aan vastklampen is dus van groot belang. Waarom? Omdat we door deze wereld worden opgeslokt als we ons niet heel bewust vasthouden aan de waarheid, aan wat God zegt over wat goed en fout is. Het kost moeite om telkens weer te kiezen voor een toegewijd leven en het vraagt actieve keuzes van ons.


Wanneer wij in Christus geloven, weten we dat we niet in deze wereld thuishoren. Wij kijken reikhalzend uit naar de komst van onze opgestane Heiland en ondertussen willen we de dagen die we hier nog hebben ten volle benutten. Door ervoor te kiezen om God te eren met ons leven en Hem te laten zien aan een wereld die meegezogen wordt in de allesverslindende stroom van onze tijd, leven wij geheiligd, toegewijd aan Hem.


Wanneer wij ervoor kiezen te leven tot Gods eer, laat dat iets zien van de reden van onze kracht, de reden van onze hoop en de reden waarom ons leven anders is.


God roept ons op te leven als een stralende stad op een heuvel, die iedereen kan zien. Een stad die opvalt, in helder contrast met het duister van de nacht eromheen. Een stad die niet vanuit zichzelf schijnt, maar vanuit liefde voor God. God is de reden dat de stad de duisternis kan weerstaan en zich kan afscheiden van de wereld. God is de reden waarom wij dat ook kunnen.


U bent het licht van de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen zijn. En ook steekt men geen lamp aan en zet die onder de korenmaat, maar op de standaard, en hij schijnt voor allen die in het huis zijn. Laat uw licht zo schijnen voor de mensen, dat zij uw goede werken zien en uw Vader, Die in de hemelen is, verheerlijken. Mattheüs 5:14-16


Ik weet dat het donker is en ik weet dat de aantrekkingskracht van de wereld sterk is, maar houd vast aan Jezus. Hij heeft je bij je hand gevat. Kies er vandaag voor een aan God toegewijd leven te leiden en helder voor Hem te schijnen.  

  

Houd vast aan Jezus.

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente