Getuigenis

Mijn naam is Emily Dorn. Ik ben 35 jaar oud en ik ben 15 getrouwd met mijn man die ik ken sinds de kleuterklas. We hebben drie kinderen (8, 6 en 1 jaar oud) en we wonen in Frankfurt, Duitsland. Ik ben één van de twee Duitse vertaalsters en ik mag al 3,5 jaar dienen met het werk voor Love God Greatly.

Eigenlijk moet ik zeggen, dat meer dan drie jaar geleden – door de genade van God – Love God Greatly mij heeft gevonden.

Ik ging door een hele moeilijke tijd heen in mijn leven en ik zat vol met pijn en rouw. Tijd doorbrengen in Gods aanwezigheid en in Zijn Woord was moeilijk voor mij. Er was zoveel wat ik niet begreep of wat ik niet wilde horen op dat moment.

Mijn zus – één van de schrijvers voor LGG – vertelde mij dat ze zochten naar een vertaalster voor het Duits en vroeg mij of ik kon inspringen tot ze iemand hadden gevonden die kon blijven. Ik dacht: “Tuurlijk, waarom niet? Dat vraagt niet van mij om direct met God te communiceren, toch?!” 

Maar ik zal je vertellen, met elke studie die ik vertaalde en elk woord dat ik typte, was God direct tot mijn gewonde hart aan het spreken. De scherpe randjes werden zachter en het duurde niet lang voordat ik terug was op de plek die God allang voor mij bedoeld had.

Ook zag ik mijn tweetalige opvoeding nooit als iets speciaals of van groot nut. Maar een vertaalster worden voor LGG heeft mij laten zien hoe God de “kleine dingen” gebruikt om mensen… vrouwen… mij… dichter naar Hem toe te trekken!

Ik ontmoet veel vrouwen en moeders die volledig gefocust en ook wel een beetje overweldigd zijn met het zijn van een goede moeder, vrouw, vriend of collega. Ze voelen zich belast met schuld omdat ze haast geen tijd maken om Gods Woord te lezen. LGG is een zegen voor hen vanwege de manier waarop het is opgezet. Het helpt hen om eenvoudig in Gods Woord te zijn en een relatie met Hem te hebben. Ze voelen zich gesteund en bemoedigd, maar ze krijgen ook de ruimte die nodig is voor persoonlijke reflectie en stille tijd met de Heer. Ik denk dat de combinatie van bijbelstudie en schrijven een geweldige manier is om hen te helpen hun gedachten op orde te krijgen en ze geworteld te houden als het leven druk wordt en veeleisend. 

Emily

 

LGG is een zegen voor de Duits sprekende landen om zoveel redenen:

LGG bijbelstudies bieden Duits sprekende vrouwen een andere manier van geloofsbeleving die nog onbekend is binnen de christelijke kringen hier.

De groepsdynamica die een onderdeel is van LGG geeft de Duits sprekende vrouwen een levensveranderende uitdaging om een diepere relatie met elkaar aan te gaan. Dit bijbelse model helpt hen om echter te zijn en het ontwikkelt een sterkere band met elkaar.

De SOAP methode geeft hen een raamwerk om te volgen en nodigt hen uit om dieper in het Woord te duiken. De studievragen bieden onderwerpen aan om over na te denken en verder over te praten.

De online aanwezigheid van het materiaal van LGG maakt het zo gemakkelijk toegankelijk, ook om te delen met anderen. Dit is zeer aantrekkelijk voor hen die leven in vooruitstrevende gebieden. 

Wat Duitssprekende vrouwen zeggen over LGG…

Silja uit München: LGG geeft mij de mogelijkheid om een duidelijke routine aan te brengen in het lezen van de Bijbel, juist als het stressvol en moeilijk is. Dit materiaal scherpt mijn gedachten en maakt dat Gods Woord tot leven komt in mijn dagelijkse bezigheden.

Barbara uit Zwitserland: LGG is een groot antwoord op mijn stille gebed. Ik wil mijn dank uitspreken voor de bemoediging die ik heb ontvangen en voor de mogelijkheid van het bouwen van bruggen door het deelnemen aan een LGG groep.

Andrea uit Frankfurt: Ik voel me nog steeds een beetje onzeker en overweldigd als ik de Bijbel voor mijzelf leef. LGG neemt me bij de hand en leid mij door Gods Woord op een eenvoudige manier. De geselecteerde bijbelverzen en bijpassende reflectievragen helpen mij om dingen duidelijker te zien op een wijze die ik nooit in mijn eentje had kunnen ontdekken.

Voor contact met de LGG Duitse tak:

facebook.com/LoveGodGreatlyDeutsch

Ken je iemand die onze Love God Greatly Bijbel studies in het Duits kan gebruiken? Vertel hen dan over LGG Duits en alle geweldige Bijbelstudiematerialen die we beschikbaar hebben om hen te helpen in hun tijd in Gods Woord!

Leesplan week 1:

Weekvers week 1:

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente