God kiezen boven de wereld start 8 augustus!

Ons leven is een opeenvolging van keuzes. We maken elke dag zowel goede als slechte keuzes, en al onze keuzes hebben gevolgen en uitkomsten. Soms worden we overweldigd door twijfel: was dit wel de juiste keuze? Doen we wel wat goed is?

“Als u nu met Christus opgewekt bent, zoek dan de dingen die boven zijn, waar Christus is, Die aan de rechterhand van God zit.” – Kolossenzen 3:1

Onze keuzes kunnen gericht zijn op twee dingen: de dingen van God en de dingen van de wereld. Het kan vaak een uitdaging zijn om voor de dingen van God te kiezen, maar het geeft je op de lange termijn wel het beste resultaat. Kiezen voor de wereld is veel gemakkelijker en lijkt vaak de beste manier op pijn te voorkomen, maar deze keuzes leiden veelal tot onze ondergang.

God kiezen boven de wereld is een studie over het leven van Jakob en Jozef, over hun families en over de keuzes die zij moesten maken. Beide mannen kregen een persoonlijke belofte van God, maar ze leefden allebei op een andere manier met hun geloof. Wanneer we hun leven bestuderen, zien we hoe belangrijk het is om de dingen van God te kiezen en op welke manier God hen beloont die met Hem wandelen. We zullen ook ontdekken hoe Gods beloften nooit faalden, zelfs wanneer Gods volk er vaak een bende van maakte.

Doe samen met ons deze zesweekse Bijbelstudie, via onze website of YouVersion. Hier vind je materiaal bij deze studie, zoals blogposts en wekelijkse uitdagingen. We willen je bemoedigen en samen de levens van Jakob en Jozef bestuderen en we willen samen met jou leren wat het betekent om God te kiezen. Samen met In het begin en Een geloof vol vertrouwen vormt deze studie een volledige Bijbelstudie over het boek Genesis.

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente