Gewoon jij!

We zijn alweer aangekomen in de derde week van onze studie over de beloofde Messias. De beloften die in het Eerste Testament al zijn gegeven, gaan in vervulling in het Tweede Testament. En dan lezen we ook over beloften die nog niet vervuld zijn, maar nog vervuld zullen worden. 

 

Tijdens het lezen van de bijbelstudies en de gedeeltes uit de bijbel vielen mij een paar dingen op. De precisie waarmee zoveel details in het Eerste Testament zijn beschreven en tegelijkertijd de samenloop van de dingen in het leven. 

Jezus zou in Bethlehem geboren worden en doordat de keizer precies op dat moment zijn volk wilde gaan tellen, moesten Jozef en Maria op reis naar Bethlehem. Jozef en Maria gehoorzamen ‘gewoon’ het gebod van keizer Augustus. De uitkomst was dat Jezus geboren werd in Bethlehem.  En dat was precies wat God al jaren geleden zo had laten beschrijven! God gebruikt op dat moment de dingen die voorhanden zijn in het leven van mensen. 

En dat vind ik nou zo mooi, wij geloven dat God ook een plan heeft met ons leven. En doordat we gewoon mogen doen wat we in ons leven tegenkomen, kan God zulke bijzondere dingen doen. Dat moment, dat jij op het juiste moment ergens was, simpelweg omdat je boodschappen aan het doen was. In het gesprek wat je had, waarin je iets deelde over wat je gelezen had of wat je geraakt had. Het waren de juiste woorden voor die andere persoon, gewoon, omdat je iets deelde.

 

In deze tijd van verwachten kunnen er veel dingen op je afkomen. Dingen die moeten, dingen die gebeuren in deze wereld. Alle lichtjes en versiering, het lijkt wel alsof die allerlei dingen moeten bedekken. Wat is het dan goed, om juist in deze tijd, gewoon onze dingen te doen, ons leven te delen en om ons heen te kijken. Gewoon, omdat God je kan gebruiken! 

En natuurlijk, op andere momenten kan het iets groots, bewust, of bijzonders zijn. Maar in het kader van deze studie wil ik je echt oproepen om Gods werk, door jou, misschien wel achteraf,  te zien in de gewone dingen die we doen in ons leven! 

 

Iets anders wat mij opviel was het grote plan van God. Wij kunnen  niet bevatten hoe Gods grote plan was (en is) met Zijn Zoon Jezus. Allemaal beloften die voorzegd werden en die we werkelijkheid zien worden. Jezus kwam als kleine baby, maar werd aanbeden als Koning. Hij kwam als gaaf, zondeloos Mens, maar Hij leed voor jou en mij. Hij kent mijn pijn en lijden omdat Hij er zelf doorheen gegaan is! Hij stierf aan het kruis, stond weer op om de dood te overwinnen, voor jou en mij! De tegenstellingen zijn enorm. En dat is vandaag de dag eigenlijk niet anders. In de wereld zijn de verschillen enorm, maar ook ons leven ten opzichte van Hem. En tegelijk…hoe kunnen we Hem meer eer geven door dat gewoon uit te spreken, Hem te aanbidden, gewoon aan je keukentafel of op je bank. Een houding van diep ontzag voor Hem en ons leven aan Hem te geven. Om te geloven wat er was, wat er is en zal zijn! 

Juist in deze tijd, een klein poosje op een dag, gewoon verstillen, te zingen, met heel ons hart  “Gods belofte wordt heerlijk vervuld, Amen, Gode zij eer!”

 

Trouwe Vader in de Hemel, Dank U wel voor Wie U bent. U hebt Uw Zoon gegeven als een baby zo klein. Er is gebeurd wat al voorzegd was, in Zijn leven en in Zijn sterven. Jezus is naar de hemel gegaan en zal terugkomen. En dan nu, als we denken aan het Kind in de kribbe, willen wij knielen, vol eerbied voor U.  Knielen, voor wie U bent, Wie u was en Wie U zal zijn tot op het moment dat U terugkomt.  Amen

 

In Hem verbonden,

 

Pauline

 

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente