Getuigenis – Leesplan en uitdaging week 1 ‘Niet alleen’

Ik ben het vijfde kind in een groot gezin en ik heb altijd al gedachten, ervaringen, gelach en het leven met anderen willen delen. In mijn familie zorgden we voor onze broers en zussen. We bouwden door onze woorden en daden een gemeenschap van liefde en in dit proces was het belangrijk verbondenheid met elkaar te blijven hebben. We zijn allemaal gemaakt voor verbinding en gemeenschap. Niemand is in staat om Gods doel in zijn of haar eentje te vervullen; we hebben elkaar nodig.

“Zie, hoe goed en hoe lieflijk is het dat broeders ook eensgezind samenwonen.” (Psalm 133:1)

Toen ik besloot Oekraïne te verlaten en naar Zwitserland te verhuizen, begreep ik dat het een uitdaging voor me zou worden. Een ander land, een andere cultuur, andere wetten en uiteindelijk een nieuwe taal. Natuurlijk ben ik meteen op zoek gegaan naar een gemeenschap om me te helpen gemakkelijker te integreren en me meer thuis te voelen. Met Gods hulp en leiding vond ik een kleine gebedsgroep van vier meisjes. Ik was erg blij om gesprekken, eenheid, gebed en aanbidding met hen te delen. We zijn allemaal gemaakt om te functioneren in het lichaam van Christus, maar we kunnen deze missie niet vervullen zonder deel uit te maken van een gemeenschap.

“Want ik verlang er vurig naar u te zien, om u in enige geestelijke genadegave te laten delen, waardoor u versterkt zou worden, dat is te zeggen, om in uw midden samen bemoedigd te worden door het onderlinge geloof, zowel dat van u als dat van mij.” (Romeinen 1:11-12).

Ik ben God oprecht dankbaar voor de kans om vertaler te zijn bij Love God Greatly. God bracht me hier precies op het juiste moment. Ik geloof dat God, door de gemeenschap van vertalers bij Love God Greatly, nog veel meer nieuwe gemeenschappen zal openen voor Zijn glorie. Onze dienstbaarheid aan elkaar is een grote bron van aanmoediging en inspiratie. Dit is waar leven in gemeenschap om draait.

Victoria

LGG Oekraïense tak

Uitdaging week 1
God schiep de mensen om in relatie met Hem en elkaar te staan. Bedenk deze week dat Jezus door Zijn Geest in jouw woont en je elk moment in gemeenschap met Hem kan staan!

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente