Getuigenis – Leesplan en uitdaging week 1 – Genadevol moederschap

Uitdaging

Neem deze week elke dag even de tijd om te reflecteren op één aspect van Gods ontwerp voor jouw leven en dat van jouw familie. Schrijf op hoe je zijn ontwerp tot bloei ziet komen in de alledaagse dingen. Deel aan het eind van deze week één van deze reflecties met een vriendin of familielid en bemoedig haar daarmee op haar eigen weg.


Getuigenis

Mijn naam is Sylvia. Ik ben moeder van twee prachtige meiden, Jessa en Ruth. Ik ben betrokken bij de organisatie Suubi Teen MOPS Uganda. Wij zorgen daar voor een opbouwende gemeenschap rondom tienermoeders en hun kinderen. We leren hun vaardigheden in handelen biologische landbouw, etenen medische ondersteuning. Daarnaast trainen we ze hoe ze een bedrijf starten en bieden we ze een reis van geloofsgroei.

Ik woon in Oost-Afrika, in Oeganda, in een afgelegen dorp, Kapeeka. Mijn moedertaal is het Luganda, en ik ben een Luganda LGG vertaalster. Het is mijn doel om elke vrouw te laten zien hoe kostbaar ze is in Gods ogen. Het is mijn verlangen om vrouwen te laten ontwikkelen tot leiders, en mogelijkheden creëren waarin zij hun waarde mogen herkennen als vrouwen en moeders.

Ik ben de jongste van 9 kinderen van mijn moeder, maar niet van mijn vader. Hij had veel vrouwen en was er nooit. Doordat ik werd opgevoed door mijn een alleenstaande moeder, zag ik vanuit de eerste hand hoe hard ze moest werken om ons eten te geven en ons te onderwijzen. Er zijn hier niet veel manieren om als vrouw voluit te leven, zeker niet als je niet bent opgeleid. Omdat ik dit weet en zo heb geleefd is het mijn verlangen om vrouwen te ondersteunen en hun potentieel te bereiken, alleen maar gegroeid. Met Gods zegen ben ik afgestudeerd. Ik dank God daarvoor.

In 2020 zijn we begonnen met een Bijbelstudie voor Suubi vrouwen. We begonnen het LGG wekelijkse bijbelleesplan te gebruiken en leerden de Bijbelteksten van de facebook groep uit ons hoofd. Ik haalde dan de Bijbelteksten van de LGG-website, schreef dit over, vertaalde het in onze plaatselijke taal, en ging hier dan over in gesprek met de vrouwen van onze groep.

In die tijd wist ik niet dat één van de missies van LGG is om taalbarrières te doorbreken zodat vrouwen God leren kennen in hun eigen taal. Nu kunnen vrouwen, die eerst niet wisten hoe, diep in Gods woord duiken. We danken God voor de missie van LGG. In maart van 2023 leerde ik Viola en Angela kennen op een MOPS Griekenland conferentie. Het was een droom die uitkwam toen ik hen in levenden lijve ontmoette.

Ik werd bemoedigd om de rol van LGG Luganda vertaler op me te nemen voor de Oeganda tak van LGG. Ik kon niet wachten om terug naar huis te gaan zodat ik mijn team en pastors kon vertellen hoe belangrijk het is om studiegidsen en Bijbelstudies vertaald te hebben in onze eigen plaatselijke taal. Binnenkort is de eerste Lugandastudie klaar. Hoera!

Sylvia,

LGG Luganda tak.

Nu kunnen vrouwen, die eerst niet wisten hoe, diep in Gods woord duiken.

 

Podcast

Deze week horen we van Ingeborg hoe zij geleerd heeft te groeien in haar identiteit als dochter van God en hoe zij nu Gods genade elke dag nodig heeft in de opvoeding van haar tieners.

Spotify

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente