Getuigenis – Leesplan en uitdaging week 1 De test doorstaan


Uitdaging

Benoem één beproeving of uitdaging in je leven van dit moment. Bid dagelijks en vraag God om je genade en kracht te schenken. Neem bovendien contact op met een vertrouwde vriend of mentor, deel je strijd en vraag om hun gebeden en aanmoediging.


Getuigenis

Ik geloof dat mensen ten diepste de controle willen hebben over alles wat er gebeurd in hun leven. We voelen ons veilig wanneer we weten, begrijpen en kunnen veranderen wat ons niet bevalt. “Ik ben zo, ik vind het fijn als alles volgens plan verloopt en ik de controle heb.”

 

Ik ben geboren in een christelijk gezin en leerde alle christelijke waarheden als kind. Hoewel ik me ook realiseerde toen ik opgroeide dat sommige waarheden moeilijk zijn om naar te leven. Bijvoorbeeld, ik wist met heel mijn hart dat ik God moest vertrouwen en dingen moest loslaten. Sommige dingen waren makkelijk om los te laten, terwijl andere dingen me echt strijd gekost hebben. Ik vond het moeilijkste om los te laten het begrijpen wie en wat ik was. Ik voelde controle als ik wist wie ik was. Als ik terugkijk, besef ik dat er van alles over mij gezegd is, dat ik voor van alles uitgemaakt ben, en dat bleef plakken. Het werd mijn identiteit. 

 

De meeste pogingen om mezelf te veranderen en een beter persoon te worden, waren tevergeefs. Tot ik op het punt kwam waar ik moest toegeven dat ik helemaal niet in staat ben om mezelf te veranderen. Ik vroeg God om me te helpen. Ik bad dat Hij mij zou veranderen door mij te maken zoals Hij mij vanaf het begin bedoeld had. Ik liet mijn eigen ideeën over wie ik was los en vroeg God om me te vormen, mijn hart te veranderen en alles te herstellen wat beschadigd of gebroken was. En dat deed Hij. Hij heeft van alles voor mij gedaan, maar mijn hart zien veranderen is het mooiste geschenk dat ik kreeg. Wat daarvoor nodig was, was het loslaten van mijn eigen ideeën en de stemmen uit het verleden die bepaalden wie ik was. Nu weet ik: ik ben wie Hij zegt dat ik ben. 

 

….mijn hart zien veranderen is het mooiste geschenk dat ik kreeg. 

 

Morta

LGG Litouwen

 

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente