Getuigenis – Leesplan en uitdaging week 1 ‘Blijvende hoop’

Phoenix Finardi Martins, LGG Portugese tak

Ik zou je veel verhalen kunnen vertellen over Gods wonderen in mijn leven. Grote wonderen, zoals toen mijn zus verdwaalde tijdens een familievakantie in Chili. We knielden in het zand en baden, en al snel kwam er een vrouw naar ons toe met mijn zus aan de hand.

Ik zou je kunnen vertellen over een verjaardag toen ik ging wandelen en terwijl ik aan het bidden was, merkte dat overal bloemen bloeiden: in de tuinen, in de bomen en zelfs op het trottoir, midden in de winter.

Ik zou je kunnen vertellen over de tijd dat ik de Bijbel aan het lezen was en een vers niet begreep en later een perfecte uitleg vond in een boek dat iemand me diezelfde dag gaf.

Ik zou je kunnen vertellen over onverdiende vergeving, zoals de dag dat ik met mijn zus vocht om een stuk brood en toen een brief van haar ontving waarin stond hoeveel ze van me hield.

Ik zou je waarschijnlijk niet kunnen vertellen hoe vaak God mijn leven spaarde toen ik een opstandige tiener was, hoeveel zonden voor altijd werden uitgewist en hoeveel slechte keuzes van mij goed werden gemaakt door Zijn barmhartigheid en genade. Ik weet dat je die verhalen graag zou willen lezen, net zoals ik graag jouw verhaal van Gods wonderen in je eigen leven zou willen lezen.

Al die wonderen zijn geweldig, maar ze zijn niet mijn getuigenis over God. Zelfs als Hij geen van deze dingen had gedaan zou Hij nog steeds een ontzagwekkende God zijn. Ik wil je vertellen over het wonder, het ene ding dat God voor jou en mij heeft gedaan: Hij gaf ons Jezus Christus. Dit is wat Hem tot onze God, Vader en Heer maakt. De God die zoveel van mij hield dat Hij zijn eigen Zoon gaf zodat ik in Hem kon geloven en naar huis kon gaan – zodat ik een thuis zou hebben! Door Jezus, het wonder in mijn leven, werden alle andere dingen wonderen. Door Jezus werden jij en ik een wonder.

 

Phoenix Finardi Martins

 

Door Jezus werden jij en ik een wonder.

 

 

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente