Getuigenis – Leesplan en uitdaging week 1 “Van gebrokenheid naar herstel”, het Bijbelboek Nehemia

Getuigenis

Ik had geen idee van God tot ik ongeveer een jaar of twaalf was. Ik woonde bij mijn grootmoeder en zag mijn ouders alleen in het weekend vanwege het alcoholisme van mijn vader en misbruik van mijn moeder. Ik heb van jongs af aan geleerd hoe ik voor mezelf moet zorgen. Ik had het gevoel dat iedereen me anders behandelde als mijn ouders er niet waren, en ik voelde me eenzaam en onbeduidend.

Op een dag nodigde een van mijn klasgenoten me uit om met haar naar de kerk te gaan. Iedereen daar was blij, oprecht en aardig tegen mij. Ik ging graag naar de kerk. Ik kwam ten eerste naar alle kerkbijeenkomsten omdat ik bij al die gelukkige en vreugdevolle mensen wilde zijn. Ik wilde ook wat zij hadden.

Datzelfde jaar keerde ik terug naar het huis van mijn ouders voor de zomervakantie. Het huis was vol angst vanwege de toestand van mijn vader. Uiteindelijk werd het zo erg dat ik tot God bad en Hem vroeg om mijn vader te veranderen en mijn familie te redden. Later die zomer antwoordde God! Mijn ouders werden christen en hun leven veranderde.

Ik kon bijna niet geloven dat God mijn kreet hoorde en mijn gezin veranderde. Sindsdien heb ik keer op keer gezien dat Zijn ongelooflijke liefde voor ons werd uitgestort. Een paar jaar later werd mijn vader predikant en hij leefde de rest van zijn leven met God. God gebruikte de ziekte van mijn vader om mij dichter bij Hem te brengen en Hij gebruikte mijn vaders geloof om het mijne te versterken en om mij aan te moedigen mijn leven te geven om Hem te dienen.

Onze God is een heelmeester. Zijn werk is onbeschrijfelijk. Zijn geweldige liefde voor ons gaat ons begrip te boven. Zijn plan voor ons is perfect en God zal dat plan op het perfecte moment laten gebeuren.

Beku,

LGG Mongoolse tak

Ik wilde ook wat zij hadden


Vertrouw op Here en zal voor je zorgen. Hij is geduldig en wil iedereen redden. Doe je werk als voor de Heer en Hij zal je belonen. En als Hij je een opdracht geeft mag je er ook aan beginnen. Met Gods hulp mag je weer opbouwen wat verwoest ligt.

Uitdaging
Nehemia moest veel obstakels overwinnen bij zijn voorbereiding op het werk waartoe God hem had geroepen. Waartoe heeft God jou in deze periode van je leven geroepen? Op welke manier ben jij trouw aan het werk wat Hij jou gegeven heeft? Hoe kan jij trouw blijven en voor Hem blijven werken, zelfs wanneer je het moeilijk hebt?

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente