Elk volmaakt geschenk

God geeft de beste geschenken! Ik weet dat het gek klinkt om te lezen en bijna flauw klinkt om te zeggen, maar het is waar. Hij is de ultieme geschenkengever. Waarom zeg ik dat? Niet alleen omdat ik aan de ontvangende kant heb gestaan van Zijn volmaakte geschenken, maar ook omdat Jakobus deze waarheid bevestigt:

Elke goede gave en elk volmaakt geschenk is van boven en daalt neer van de Vader der lichten, bij Wie er geen verandering is. Jakobus 1:17

Ik zie ik dit verlangen om een goede geschenkengever te zijn in mijn man. Ik ben vaak degene die binnen het budget wil blijven als het gaat om kerstcadeaus, verjaardagscadeaus en, nou ja, gewoon cadeaus in het algemeen. Het is juist mijn man die zijn liefde voor zijn dochters graag wil uiten door wat hij hen geeft. Ik ben meer van het praktische en hij meer van het vrijgevige. En weet je? Ik HOU van deze eigenschap van hem, omdat ik in hem een glimp opvang van God in hem; ik zie mijn man genieten wanneer hij onze dochters mooie geschenken geeft. Maar hoe groot het geschenk ook is dat hij onze dochters kan geven, het steekt schril af bij de geschenken die God hen geeft. Zelfs het verlangen van mijn man om gul en gevend te zijn is een geschenk van God.

In Jakobus 1:17 lezen we dat elke volmaakt geschenk van God komt. Al het goede in deze wereld, in mijn en jouw leven, is een geschenk dat rechtstreeks van God komt. Als we in de adventstijd even stilstaan om te reflecteren op het grootste geschenk dat God ons gegeven heeft in Jezus, laten we dan de tijd nemen om ook dankbaar te zijn voor de ontelbare andere volmaakte geschenken in ons leven.

Geschenken zoals dagen, maanden en jaren met geliefden. Tijd is een kostbaar geschenk van onze Heer. We hebben dit allemaal ondervonden het afgelopen jaar toen we van onze familie en vrienden gescheiden waren en we de eenzaamheid voelden door hun afwezigheid. Geschenken van jaren met geliefde familieleden of vrienden vinden we niet langer vanzelfsprekend; in plaats daarvan koesteren we ze voor wat ze zijn – geschenken. Gezelligheid, vreugde en herinneringen die jarenlang gekoesterd zullen worden zijn een paar van die kostbaarste geschenken die God ons geeft.

De pracht van Zijn schepping is een ander volmaakt geschenk dat God ons geeft. De majestueuze bergen, de pracht die alleen in de natuur te vinden is en alle zonsondergangen herinneren ons eraan hoe goed God voor ons is. Hoe je dag ook is geweest, God heeft altijd een zonsondergang voor je klaarliggen als je dag ten einde loopt. Je hoeft alleen maar even stil te staan en het te aanschouwen. Rust in het moment, sta toe dat de pracht haar armen om jou heen slaat en hul je in Zijn altijd en eeuwig durende liefde voor jou.

Ja, God is de ultieme geschenkengever en Hij is goed in wat Hij geeft. Neem de tijd om na te denken over alle perfecte geschenken die God jou persoonlijk gegeven heeft en bedank Hem daar vandaag voor. En vergeet Jezus niet, het Grootste Geschenk ooit gegeven.

Love God Greatly,