De belofte van nieuwe barmhartigheden, elke morgen

Ze moest er even aan herinnerd worden…

Het was een zware week geweest op school. Na te veel toetsen en te veel tienerdrama had mijn dochter het helemaal gehad met de week. Ze stapte de auto in met hangende schouders die niet alleen haar rugzak, maar ook het gewicht van de hele dag leken te dragen… Ze werd door beide afgemat. “Mam, ik ben zo klaar met vandaag!” zei ze toen we wegreden bij school. Ze was toe aan een nieuwe dag en had Gods belofte nodig om haar eraan te herinneren dat Zijn liefde en nieuwe barmhartigheden voor haar klaarstonden de volgende ochtend.

Ik weet niet hoe jouw leven er op dit moment uitziet, maar ik wil dat je weet dat Gods barmhartigheden ook voor jou elke morgen weer nieuw zijn. Misschien lijk je op mij en heb je het gevoel dat het leven je af en toe onderuit kan halen. Vervelende herinneringen komen boven en proberen je vreugde uit te blussen. Misschien stapelen de rekeningen zich op en lijkt je salaris nooit toereikend of heeft het leven je niet gegeven wat je ervan had verwacht. Voor velen van ons is het leven hier op aarde gewoon zwaar en het helpt niet dat we in zo’n verdorven en egocentrische wereld leven die Jezus zo hard nodig heeft…

Voor ons echter, die Zijn Naam belijden, is er die prachtige belofte waar wij ons op de donkere, vroege ochtend en tijdens de eenzame nachten aan mogen vastklampen… Gods barmhartigheden zijn er voor ons en Hij geeft ze rijkelijk bij elke nieuwe zonsopgang.

In Klaagliederen 3:22-23 lezen wij dat de Heer ons vanwege Zijn onophoudelijke liefde tegemoet komt met goedertierenheid in plaats van toorn. Elke morgen betoont Hij ons liefde en genade, omdat Zijn liefde voor ons groter is dan onze zonde. Wat betekent dit dan allemaal? Het betekent dat Gods barmhartigheden onophoudelijk zijn. Ze stoppen zelfs niet wanneer jij het gevoel hebt ze te moeten verdienen. Gods barmhartigheden zijn van Hem afhankelijk en niet van jou. Waarom? Omdat Hij een goede, goede Vader is.

Hoe kunnen we deze buitengewone liefde en genade dan beantwoorden?

Door volledig te accepteren wie jij in Christus bent. In Kolossenzen 3:12-13 staat dat jij uitverkoren bent, heilig en geliefd. Voor alles moet jij je daarom beseffen hoezeer God jou liefheeft, ondanks wat de wereld je misschien voor de voeten werpt. Jij bent innig geliefd door Degene die jou heeft gemaakt. Jij wordt met liefdevolle ogen bekeken en gekoesterd. Wanneer jij Gods liefde voor jou volledig accepteert, zal God je van binnenuit veranderen zodat jij op jouw beurt barmhartiger kan zijn, omdat God jou barmhartigheid heeft betoond. Jij kan zelf goedheid aan anderen betonen, omdat je nederig bent over jezelf, terwijl je zachtmoedig reageert en geduldig wordt, omdat God op dezelfde manier met jou omgaat.

Houd daarom moed, lieve vriendin, we hebben allemaal wel eens een slechte dag. Het goede nieuws is dat God met elke zonsopgang weer nieuwe gaven voor ons heeft! Omarm Gods barmhartigheden en laat Zijn liefde voor jou je van binnenuit veranderen!

Vergeet nooit dat je innig geliefd bent door Degene die de zon elke morgen doet opkomen! Nieuwe barmhartigheden wachten op jou, lieve vriendin!

Laten we praten: hoe heeft het omarmen van Gods barmhartigheden jouw leven beïnvloedt?

Heb God Groots Lief!

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente