Aankondiging nieuwe studie ‘Niet alleen’. Gemaakt voor gemeenschap in een eenzame wereld

We zijn niet gemaakt om alleen door het leven te gaan.

Nooit eerder was er een generatie mensen die zo ‘verbonden’ was als onze huidige generatie. Toch voelen mensen zich eenzamer dan ooit.

Of we nou vrijgezel of getrouwd zijn, jong of oud, introvert of extrovert, rijk of arm, we zijn allemaal gemaakt met een verlangen om geliefd te zijn en gekend te worden. 

In de hof van Eden zien we al dat God ons geschapen heeft om in gemeenschap met Hem en elkaar te leven. Maar het leven in gemeenschap kan soms moeilijk zijn. Velen van ons brengen meer tijd door achter computerschermen dan met vrienden of familie. Misschien hebben we wel veel ‘vrienden’ op sociale media, maar God heeft ons gemaakt om zonder het scherm met elkaar verbonden te zijn. 

Wij zijn niet alleen gemaakt voor gemeenschap in de algemene zin van het woord, maar ook in specifieke aspecten van ons leven. Tijdens deze vierweekse Bijbelstudie bestuderen we hoe God ons gemaakt heeft voor gemeenschap met Zichzelf, met onze familie en vrienden, onze plaatselijke gemeente en de wereld. 

Ja, misschien voelen we ons inderdaad geïsoleerd en eenzaam, maar zo hoeven we niet te leven. In deze studie leren we hoe een Bijbelse gemeenschap eruitziet en hoe we dit in ons leven kunnen bewerkstelligen. Er is leven buiten de eenzaamheid. 

Doe vanaf maandag 8 mei samen met ons deze studie, aan de hand van een studiegids, YouVersion of onze website. Daar vind je ook meer materiaal, zoals blogs, en je kunt daar met anderen de studie volgen. 

Laten we samen ontdekken wat het betekent om in Bijbelse gemeenschap met elkaar te leven. 

 

 

 

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente