Aankondiging nieuwe studie ‘De zaligsprekingen’

De zaligsprekingen

Jezus zat bij het meer van Galilea met zijn discipelen. Hij onderwees hen. Zijn woorden waren anders dan al het andere wat de discipelen ooit hadden gehoord. Jezus leerde hen tot in de kleinste details hoe zij konden leven als inwoners van het koninkrijk van God. Hij begon zijn onderwijs met een set uitspraken die wij de zaligsprekingen noemen. 

De zaligsprekingen geven ons veel inzicht in hoe je als christen kunt leven. Ze bieden troost als je verdrietig bent, wijsheid als je inzicht nodig hebt en hoop als je vermoeid bent. Jezus leerde Zijn discipelen hoe zij met Hem op weg konden gaan op een manier die anders was dan de manier van de wereld. Hij wilde Zijn discipelen leren dat het koninkrijk van God in hun midden was, omdat Jezus – de Zoon van God – in hun midden was. 

Jezus leerde Zijn discipelen hoe zij met Hem op weg konden gaan op een manier die anders was dan de manier van de wereld.

 

Ook in onze tijd bieden de principes uit de zaligsprekingen troost, wijsheid en hoop aan Christus’ volgelingen. Er zit zoveel waarheid in deze woorden die Jezus 2000 jaar geleden uitsprak! Laten we uitzoeken hoe deze teksten ons kunnen helpen om in het licht van Gods Koninkrijk te leven. 

Doe mee met deze zesweekse studie via internet of mail. Meld je aan voor een Facebook- of e-mailstudiegroep. Op maandag, woensdag en vrijdag kun je op onze website een blog lezen die past bij het onderwerp van die dag. Ook kun je in YouVersion elke dag een overdenking vinden. Doe je mee?  We willen je graag aanmoedigen bij het doen van deze studie als je op zoek gaat naar manieren om in het licht van Gods koninkrijk te leven. 

 

LOVEGODGREATLY.COM

LOVEGODGREATLY.NL

Gerelateerde bijbelstudies

Ontvang meldingen van nieuwe blogs

Meest recente