Onze beste Vriend


We zaten rond een tafel tijdens een publicatiebijeenkomst, de skyline van Nashville op de achtergrond. Na maanden van plannen, dromen en voorbereiden, waren we eindelijk klaar om te beslissen wat ons eerste project zou worden. We namen de tijd om onszelf voor te stellen aan het team dat onze dromen zou waarmaken, maar voordat we in details traden, wachtte een van de teamleiders even. Ze vertelde dat het beschermen van onze vriendschappen essentieel zou zijn tijdens onze koers in de komende maanden, want ze zag dat daar de pijlen van de vijand op gericht zouden zijn.

Ik glimlachte beleefd en knikte instemmend, maar nam haar woorden niet ter harte. Achteraf gezien had het feit dat we op het punt stonden volledig op vriendschap gerichte evenementen en projecten te lanceren voor mij reden moeten zijn om op haar advies te vertrouwen. Maar destijds was ik jonger en dacht het beter te weten. Het ging fantastisch met mijn carrière, ik had het helemaal gemaakt; ik streefde een aantal grote doelen na die ik veel sneller bereikte dan ik ooit had verwacht.

Een paar maanden later brokkelde het allemaal af. De baan, de vriendschappen, de gemeenschap – ik raakte alles kwijt. Niet alleen had ik geen aandacht besteed aan de wijze woorden van een bedieningsleider, maar stond toe dat mijn trots de overhand nam.

“Verneder u dan onder de krachtige hand van God, opdat Hij u op Zijn tijd verhoogt.
Werp al uw zorgen op Hem, want Hij zorgt voor u.” – 1 Petrus 5: 6-7

Wie weet sluipt de vijand rond, maar hij zal niet winnen. Met Jezus als ons stevige fundament, kunnen we vaststaan in ons geloof. Hij is onze Vriend die nooit faalt, ons niet zal verlaten en nooit weigert ons te vergeven. We kunnen weer opstaan ​​als we struikelen, we kunnen ons aan het kruis vastklampen als ons hart gekwetst is, en we kunnen blijven liefhebben, vergeven. We kunnen besluiten aanwezig te zijn in onze gemeenschappen, omdat God ons Zelf zal herstellen, bevestigen, versterken en oprichten.

Als je vandaag tijd met God doorbrengt, vraag Hem dan je te laten zien waar jij jezelf niet volledig vernederd hebt onder Zijn wil. Probeer je dingen voor elkaar te krijgen op je eigen tijd, met je eigen plannen? Streef je ernaar om verhoogd te worden in plaats van Hem te verhogen die al onze aanbidding en lof verdient? Heb je geprobeerd een gat in je hart, zo groot dat God er precies past, op te vullen met een onvolmaakt gevormde aardse vriendschap?

Jezus is onze ultieme beste vriend. We hebben lief omdat Hij ons eerst heeft liefgehad, we vergeven omdat Hij ons eerst vergaf. Hij heeft Zichzelf voor ons vernederd in de kribbe en aan het kruis. Het maakt niet uit hoeveel beproevingen je doormaakt of hoe alleen je je voelt, Jezus houdt zo volmaakt van je – de beste vriend die je hebben kan.

 

Uitdaging:

Paulus droeg de Romeinen op elkaar voor te gaan in eerbetoon (Romeinen 12:10). Doe deze week extra je best om drie vrienden te eren. Doe dit op een manier die voor jou geen erkenning oplevert, maar alleen je vrienden eert en bemoedigt.