Nieuwe studie: Vriendschap

Vriendschap

 

Heb je er ooit over nagedacht hoe jouw vriendschappen van het evangelie kunnen getuigen?

“…OPDAT ZIJ VOLMAAKT ÉÉN ZIJN EN OPDAT DE WERELD ERKENT DAT U MIJ GEZONDEN HEBT…” – JOHANNES 17:23

Een verenigd lichaam van Christus getuigt van de liefde van God voor deze wereld. Het was Jezus’ gebed dat het lichaam van Christus door onze liefde voor elkaar zou getuigen van Gods liefde.

De manier waarop wij onze vriendschappen vormgeven is een belangrijk getuigenis van Gods liefde. De liefde voor onze vrienden, elkaars lasten dragen, samen conflicten oplossen en het leven samen delen – dit alles is een weerspiegeling van Gods liefde, trouw en loyaliteit aan Zijn volk. Onze vriendschappen zijn een getuigenis van de opofferende liefde van Christus voor Zijn volk.

Wanneer onze vriendschappen echter gekenmerkt worden door conflicten, onenigheid, ruzie, roddels en wantrouwen zijn wij slechte getuigen van het evangelie. Als onze vriendschappen net zo zijn als de vriendschappen in deze wereld, beschadigen we ons getuigenis van Christus.

Vriendschap is een diepgaande studie over wat het betekent om een Bijbelse vriendschap te hebben. Deze studie gaat in op onze behoefte aan gemeenschap, de grote zegen van vriendschap, het herkennen en vermijden van destructieve vriendschappen en hoe wij de ultieme gave van vriendschap kunnen vinden in Hem die Zijn leven heeft gegeven voor Zijn vrienden.

 

Dit is de perfecte studie om samen te doen! Haal je beste vriendinnen erbij en volg samen met ons deze zesweekse studie, via YouVersion of op onze website. Naast de dagelijkse overdenkingen kan je op maandag, woensdag en vrijdag op de website blogs vinden die passen bij het onderwerp. Via onze Facebookpagina kan je in contact komen met andere vrouwen die deze studie doen, zodat we elkaar kunnen bemoedigen en samen kunnen werken aan het opbouwen en bewaren van Bijbelse vriendschappen.


Om in contact te komen met een groep om samen mee te studeren kan je naar onze Facebook pagina gaan, klik op ‘groep bezoeken‘ en meld je aan!

Geen Facebook? We hebben ook kleine Whatsapp groepen actief waar je aan mee kan doen. Hiernaast zouden we graag een Signal groep willen starten. Stuur een mailtje naar [email protected] voor het telefoonnummer.

Heb je zelf een groepje die je leidt en wil je graag op de hoogte gehouden worden van onze updates? Vul dit formulier in en ontvang een mail voor de studie begint met bemoediging, gebed, informatie en tips!